Stiltedagen 4 t/m 8 april

Stiltedagen in voormalig klooster La Foresta, Vaalbeek
dinsdag 4 april t/m zaterdag 8 april

De 5 stiltedagen in Vaalbeek (Leuven) zijn ondertussen traditie geworden. In de bossen ligt een voormalig Franciscanenklooster. Deze omgeving biedt ons een uniek kader voor stil samenzijn.

Met enkel onszelf, elkaar en stilte in een sobere en groene omgeving laten we ons inspireren door wat ‘samen stil zijn’ ons kan schenken.

Dit stil zijn gaat niet om het afwezig zijn van geluid maar om een helder besef dat we aanwezig zijn, of ‘aan-wezenlijk’. Voortdurend drukken we ons wezen uit, en stilte laat ons dit ervaren.

Elke dag doorlopen we hetzelfde programma. Dat bestaat uit gedragen stil samenzijn, een aantal inspiratiesessies en ’s avonds een reflectie. Actieve en geconcentreerde passieve stilte wisselen elkaar af, en er zijn inspirerende sessies via doorgave of channeling.

Voor wie

  • de stilte liefheeft
  • nood heeft aan ruimte, verstilling, verdieping, zuurstof, helder inzicht
  • denkt de stilte te kennen in de zin van afwezigheid van geluid of ‘vaak alleen zijn’
  • bang is van stilte wegens ‘niet bekend met’, stress, of verkropt verdriet
  • geniet van eenvoud, intensiteit en verbonden samenzijn

Je kunt volledig of gedeeltelijk deelnemen. Het is echter af te raden slechts 1 dag deel te nemen, de ervaring leert ons dat dit veel te kort is. Wie zich inschrijft engageert zich om bij te dragen tot de stilte in de groep. Kun je er niet bij zijn vanaf het begin, dan dien je aanwezig te zijn van de avond voorafgaand aan de dag(en) van je deelname. Wie aan alle dagen deelneemt, dient dus aanwezig te zijn op maandagavond 3/4/’17, vanaf 20u.

Gelieve bij inschrijving te laten weten of je vegetarische maaltijden wenst, en of je lakens wenst te huren (6,75€). Iedereen krijgt een eenpersoonskamer, tenzij uitdrukkelijk anders gewenst. Let op: bij het niet nemen van een maaltijd blijft de prijs dezelfde.

Inschrijven kan tot maandag 27 maart., via mail naar info@omniterra.be

Deelnemen: 90€/dag

Omni terra is een huis voor inzicht, inspiratie en groei via eenvoud en universele wijsheid. Dit is geen religieus geïnspireerde organisatie, en iedereen is welkom.