Het Focuswiel

focuswheelHet focuswiel is een krachtig instrument, geadviseerd door Abraham/Hicks, om je gedachten en je gevoelens op een lijn te brengen met wat je wenst. In het midden schrijf je dat wat je wenst, je intentie. Het is belangrijk dat je het gelooft en dat het aansluit op je gevoel, je wens, je verlangen. Je begint je statement met: Ik hou van, ik ben, ik kan, ik weet… (let wel: alleen positieve bewoordingen). Bijvoorbeeld: “Ik ben in staat het beste uit mezelf te halen.”

Dan begin je op ’12 uur’ met het invullen van de ‘schijven’ die je rondom het focuswiel hebt getekend. Positieve gedachten die aansluiten op wat je voelt, ervaart en wat je je voor kunt stellen. Bijvoorbeeld: “Ik schenk vooral aandacht aan alles wat goed voelt.” Dan de volgende… het een vloeit voort uit het ander, dat is de ‘truc’ van deze oefening. De volgend ‘schijf’ is dan bijvoorbeeld: “Als ik me goed voel, ben ik geïnspireerd.” “Mijn inspiratie leidt tot nieuwe creaties.” “Ik heb plezier in het creëren.” Enz….

Het werkt. Je maakt meteen een enorme shift. Als je weet wat je niet wilt, weet je ook wat je wel wilt. Daar concentreer je je dus op. Je werkt het uit, je schrijft gedachten eromheen die ondersteunend zijn. Ik weet dat ik het kan… Ik vind het heerlijk om te werken aan… Ik verheug me op… enz..