Vrede, wat kunnen wij doen?

Natuurlijk, iedereen wil toch vrede?
Wat kunnen we dan doen? Concreet?

Dit kunnen we doen:

  • Deel het goeie, positieve, opbouwende nieuws en ga vooral niet mee in de drama’s, laat je niet bang maken, verontrusten. Blijf vertrouwen, geloof in de kracht die sterker is dan wat ons verdeeld (angst) en dat is de Liefde, die ons verbindt. Ongeacht achtergrond, geloof, ras, verhaal, leeftijd, geslacht of geaardheid. We zijn Een. We zijn broeders en zusters. We laten ons niet verdelen.
  • WE kunnen bijeenkomsten organiseren, samenkomen, liedjes schrijven, zingen, mediteren of bidden, boodschappen verspreiden, ons aansluiten bij de Karavaan betekent dat de Karavaan gaat bewegen, door de wereld gaat trekken, een nieuwe wind laat waaien, dwars door alle landen, religies, partijen en verschillen heen.
  • The mind divides, the heart unites. Dat betekent dat we het niet op hoeven te lossen met ons hoofd, we hoeven niet te oordelen, we stappen uit de verdeeldheid door dat aandacht te geven wat ons verbindt en verenigt: Ons hart. Dat overstijgt de verschillen en de geschillen. We zijn voorzichtig met wat we zeggen, de woorden die we spreken, dat wat we aandacht geven. We richten ons bewust op het beste en het mooiste in alles en iedereen.
  • We nemen onze eigen verantwoordelijkheid en kijken wat er in onszelf nog naar vrede kan en mag transformeren. Waarover voelen we onvrede, waar zijn we nog bang voor, wat houdt ons nog tegen te leven vanuit ons hart? Natuurlijk komen we allemaal elke dag nog van alles tegen wat ons beroert of raakt of ergert, bang of boos maakt, maar als we daar zelf verantwoordelijkheid voor nemen, stappen we uit het slachtofferschap.
  • We staan op in onze kracht door te begrijpen hoeveel kracht het heeft om vanuit ons hart aanwezig te zijn, te vergeven, te begrijpen, te verbinden, te delen, de moed te hebben om naar onszelf te kijken en ons af te vragen: Wat kan ik nu doen, wat kan ik bijdragen? Wat houd me tegen?
  • Hoe wij naar de wereld kijken bepaalt wat we zien. Laten we eens wat milder zijn, naar onszelf en voor elkaar. Laten we wat meer vertrouwen hebben. Want de gezamenlijke kracht is groot. Laten we elkaar hierin motiveren, stimuleren, ondersteunen door zelf het voorbeeld te zijn.
  • Je aansluiten betekent je bereid verklaren, je committeren aan de vrede, die elk eigenbelang overstijgt, de energie van de Vrede versterken, elkaar versterken, de kracht ontvangen en inzichten, inspiratie en mooie boodschappen delen en ontvangen. Het is een keuze die we maken, een intentie die sterk is en z’n eigen weg baant.
  • Iedereen wil vrede, maar laten we niet wachten op elkaar, laten we zelf het voortouw nemen. Elke stap is er één. Elke kleine bijdrage maakt uit. Elk vriendelijk woord, elke glimlach, elke wens, elke mens die zegt: Ja, ik wil Vrede. Daar kies ik voor.