Nieuw licht

Dat wat jij het leven te bieden hebt, wil ruim baan krijgen, wil zich verspreiden, wil vrije doorgang hebben en dat wat het leven jou te bieden heeft ook!

Als wij ons er niet mee zouden bemoeien, zou het ook vanzelf zo gaan. Wat ook de reden is voor het beperken van die stroom, wat ook maar geleid heeft tot onze voorzichtigheid, terughoudendheid, afweer, onze weerstand, het wil geen stand houden, het wil uit de weg. De weg wil vrij zijn, het leven wil stromen, door jou en voor jou.

Obstakels tonen zichzelf, omdat ze opgelost willen worden. Geef ze toestemming om op te lossen. Kijk er doorheen, er overheen, blijf er niet naar staren. Muurtjes zijn zo sterk als wij ze maken, we kunnen ook beslissen dat ze mogen omvallen. We kunnen er ook overheen klimmen, er doorheen kijken. Kijk naar je doel, kijk over het muurtje heen.

Sommige muurtjes hebben we gebouwd om onszelf veilig achter te verschuilen, maar juist dat is niet nodig. Kom maar tevoorschijn. Het leven wil stromen, door jou en voor jou. Niet tegen worden gehouden door een muurtje, maar er dwars doorheen, eroverheen.

Die ‘bloedmaan’ heeft dat effect. Je kon je even terugtrekken achter het muurtje, ervaren hoe donker het daar is. Om daarna tevoorschijn te komen, in volle glorie. Achter je latend wat niet meer nodig is. Achter je verbrijzelen de muurtjes. Ze zijn er niet meer. Verdwenen in de nacht… Nieuw licht komt ons tegemoet.