Versterk jezelf!

„Ik ga niet echt staan voor wat ik gedaan heb. Dat schijnt een kwaal te zijn waar vooral vrouwen last van hebben.” Die zin valt me op in een interview met Renate Dorrestein. Dat valt me vaker op, vrouwen lijken veel meer last te hebben van innerlijke twijfel, twijfel aan zichzelf en wat ze doen. Misschien zijn ze meer geneigd om rekening te houden met van alles, omstandigheden, anderen, de reacties van anderen, oordelen, kritiek… maar het lijkt me ook een typisch gevolg van de eeuwenlange rolverdeling die er was. Dus de hoogste tijd om nu eens wel achter onszelf te gaan staan. Het waarnemen in jezelf van zulke verschijnselen is al een hele stap. Het herbevestigen, zoals Renate Dorrestein hier doet, is niet zo handig…  Het doorvoelen, zou ik zeggen. Erkennen en doorvoelen, er doorheen voelen en je er op die manier vrij van maken.

Ook wat dit soort dingen betreft gaat het over intenties. Vertel jezelf een ander verhaal: “Ik sta achter mezelf.” Dat gaat vanzelf doorwerken, ook al moet je het misschien wel een tijdje herhalen voordat je het ook echt zo voelt. Je kunt jezelf verzwakken of versterken. Je kunt kiezen.

 

Groeien in je Kracht

Om te ‘groeien’ heb je bewegingsruimte nodig. Letterlijk en figuurlijk. Voor sommigen betekent vrijheid dat ze huis en haard achter zich laten en de wijde wereld in trekken. Anderen bevrijden zichzelf uit beknellende relaties of zeggen hun baan op en gaan voor zichzelf beginnen. Meestal betekent groei: uit je comfortzone stappen en de angsten overwinnen, die je gevangen houden daarin.

De comfort-zone hoeft niet per definitie comfortabel te zijn. Vaak is het waar je aan gewend bent, zelfs al ontbreekt het je aan bepaalde belangrijke zaken, gek genoeg kan je daar aan gewend, ja zelfs gehecht raken. Gehechtheid is van het ego. De ziel weet wel beter. Die weet dat het schijnzekerheden zijn, waar we ons aan vastklampen. In het licht van de eeuwigheid is dat waar we ons nu krampachtig aan vasthouden of druk over maken slechts een piepkleine fractie van de vele ervaringen die we in vele levens opdoen, met als doel: groei. Groei van het besef wie we werkelijk zijn, groei in de Liefde, de allesomvattende Liefde voor alles en iedereen, het Eenheidsbesef, maar ook en vooral het besef dat we zelf creëren, dat de Liefde een scheppende kracht is waarmee we onze werkelijkheid vorm geven. Dàt is wat we komen ontdekken en doen op deze Aarde: Aanwezig zijn in Liefde. Aanwezig zijn.

Dus niet afwezig zijn, niet vluchten, niet ontsnappen, niet ontkennen, maar juist ervaren, in volle aanwezigheid ervaren wat er te ervaren valt. Wat het ook is. Laten we toegeven: Spiritualiteit is voor veel mensen vaak ook/nog een manier om te ontsnappen uit de zogenaamde ‘realiteit’. Daardoor ontstaat er een kloof tussen wat we waarnemen in de wereld en waar we van dromen. Het is tijd, het is NU tijd, om dat gat te dichten. Om geen afstand meer te nemen van wat we waarnemen, maar er verantwoordelijkheid voor te nemen. Kijk het aan, durf het aan te kijken en ontdek hoe je zelf het verschil kan maken. Wat vertelt het jou over jezelf? De buitenwereld is een weerspiegeling van je binnenwereld. Hoe ziet jouw wereldbeeld eruit?

We zijn nog lang niet klaar, er valt nog een heleboel op te ruimen op de wereld. Alleen al al dat plastic, waar de filmpjes je van om de oren vliegen tegenwoordig. Het is ook heel erg ja, zeker, dat we onze zeeën zo hebben weten te vervuilen. Maar laten we in plaats van daar continue de aandacht op te richten en dat te versterken met het delen van die filmpjes en verontwaardiging, ons eens schone oceanen voorstellen, hoe ziet het eruit als we het opgeruimd hebben? Hoe ziet de wereld eruit als we allemaal heel bewust en zorgvuldig omgaan met ons afval? Wat als we allemaal nu eens opletten wat we kopen? Soms is dat meer verpakking dan inhoud, nietwaar? Als we dat nu eens laten liggen?

En wat als we op onze gedachten gaan letten? Want die zijn minstens zo vervuilend. En die hebben ook effect. Wie geef jij nog ‘de schuld’ ergens van? Welke oordelen hebben we over anderen of over onszelf? Laten we dat ook eens opruimen of in elk geval waarnemen. En liefst omdraaien. Door dankbaarheid bijvoorbeeld. Wil je echt iets doen voor Moeder Aarde, wees haar dan dankbaar en bewonder haar. Zij voedt ons, zij draagt ons, ze verwarmt ons, ze geeft ons kracht. Wij kunnen haar voeden en versterken door daar bewondering voor te hebben, door foto’s te delen van haar pracht en kracht, door op haar af te stemmen en haar liefdevolle, voedende kracht echt te voelen en te ervaren. Dat helpt. Eerherstel. Dàt in onszelf eren, dat helpt ook. Die Eenheid voelen met moeder Aarde.

Het hoeft geen ‘opoffering’ meer te zijn om te doen wat we te doen hebben, ons hart te volgen, duidelijke keuzes te maken en ons in te zetten voor ‘de wereld’.  ‘Opoffering’ is een oud patroon. Het is een misverstand dat we ons zouden ‘opofferen’ als we iets goeds doen voor de wereld of voor de mensen of de dieren. Daar zit slachtofferschap in. En al lijkt het nog zo ‘waar’, omdat we het wel zo ervaren hebben, dat ‘we’ het gevoel hadden dat er krachten waren van buitenaf die ons dwarsboomden of overruleden, tegenhielden, belemmerden of dat het een heel gevecht zou moeten zijn, dat is alleen omdat we onze eigen kracht nog niet kenden en ontdekt hadden. Omdat we onszelf verzwakten door niet in onszelf te geloven, door niet naar onze innerlijke stem te luisteren, doordat we bang waren die innerlijke kracht te vertonen, omdat we angst hadden om volledig aanwezig te zijn in onze kracht. Oordeelloze, onvoorwaardelijke Liefde, dat is onze kracht. Voel je dat?

Het hoeft echt geen ‘opoffering’ meer te zijn om je missie, je taak te vervullen. Vlucht er niet langer voor, maar wees aanwezig, helemaal, vanuit je ziel, vanuit je hart. Geef jezelf daar toestemming voor. Er is geen enkele goeie reden om je hart af te sluiten, want daarmee verzwak je juist je eigen kracht, ook al denk je dat je jezelf daarmee beschermt. Het zijn slechts oude angsten. Meer niet. Ruim op wat er nog in de weg staat, durf.  Groei! De wereld heeft ook jouw volledige  aanwezigheid nodig. Denk vooral niet dat je dat niet kan of niet mag. Want ook dat is oud… Laat maar los…. al die ondermijnende gedachten. Roep je eigen kracht tevoorschijn.

Ook bij mij was er – zo ontdekte ik op een gegeven moment – al mijn leven lang zo’n vreemde, zelfopofferende overtuiging actief, een universeel ‘oud patroon’. Alsof ik tegengewerkt zou worden als ik mijn taak, mijn missie zou vervullen, alsof het een ‘gevecht’ zou moeten zijn, alsof het niet beloond zou mogen worden ook, maar alleen maar iets zou ‘kosten’, zelfopoffering dus… Onbewust een vorm van slachtofferschap. Het waren zeer belemmerende overtuigingen. Ik kan er wel een boek over schrijven waar dat vandaan komt, met name vrouwen hebben er vaak last van, maar dat heb ik al gedaan 😉 En het wonderbaarlijke is: Alles wat ik in dat boek beschreven en ‘herschreven’ heb, vertoont zich nu ook in real life… om verder te transformeren! Het is onvoorstelbaar hoe elk onderwerp nog eens voorbij komt om zich verder te wortelen en te manifesteren op ‘de nieuwe manier’. Het breidt zich uit, omdat anderen het lezen en mee transformeren.

Zoals we nu ook heel duidelijk merken en weten door het sturen van intenties, is het juist geen opoffering om de wereld en anderen te ‘dienen’ door kracht, liefde, licht en alles wat er maar nodig is te sturen. Het versterkt de zenders, zo bleek zelfs uit officieel onderzoek. Juist de zenders zelfs. Logisch ook, want de wereld is zoals wij hem waarnemen. En als we intenties sturen houden we de beste uitkomst voor alles en iedereen voor ogen. Daar richten we de aandacht op. Dat is de omslag die we nodig hebben. Ook in ons eigen leven natuurlijk. Ook in onze gedachten, ook in de woorden die we gebruiken, in alles waar we onze aandacht op richten. Door zo heel erg bewust bezig te zijn met het sturen van intenties – of licht – word je je daar zeer bewust van en wordt dat gaandeweg een nieuwe gewoonte. Een veel betere gewoonte!

Het betekent niet dat je iets uit de weg gaat, alle pijn vermijdt of ontkent, nee, juist niet. Hooguit de oordelen daarover en de ‘verhalen’ eromheen, die iets in stand houden. We maken heel erg bewust gebruik van onze eigen kracht door er een ‘positieve intentie’ bij te formuleren en we ontdekken de gezamenlijke kracht die dat heeft, hoewel we ons dat niet eens kunnen voorstellen. Het gaat ons bevattingsvermogen te boven…

Alleen vanuit je kracht kan je zelf goed functioneren en anderen ten dienste zijn. Niet vanuit zorgen, tekort of zwakte of vanuit ‘kop-in-het-zand’ gedrag. In principe is het zo dat als je doet wat bij je past, wat je ziel wenst, het zichzelf dan regelt. Dat is een universeel principe, waar we op kunnen vertrouwen. Het enige is dat we dat onszelf dan ook wel toe moeten staan! Dat we het onszelf ook waard moeten vinden. Dat we dus afrekenen met al die oude angsten, die ons – misschien al levens lang – geblokkeerd hebben. Ook als we twijfelen aan onszelf en onze eigen mogelijkheden, vormt dat een blokkade.
Alles begint in onszelf, we zullen eerst onze eigen waarde moeten herontdekken, erkennen en ook durven te gaan staan voor wie we zijn en wat we doen. Zolang we dat zelf niet op waarde schatten en onszelf daarmee tekort doen, zal de buitenwereld dat ook doen en zal dat terug gespiegeld worden in onze omstandigheden. Erken je Zelf!

Laten we eens ècht naar onze eigen innerlijke Waarheid handelen, alleen doen waar we achter staan, trouw zijn aan onszelf en onze eigen waarden – in alles. Ook in wat we aanschaffen, waar we ons mee voeden, wat we tot ons nemen aan informatie, enz.. enz… Samen kunnen we bergen verzetten.

Een nieuw begin. Eerherstel. Eerherstel van de waarde van alles. De waarde van onszelf om te beginnen. Elke verandering begint in onszelf. Zolang we buiten onszelf blijven zoeken naar oplossingen, vinden we ze niet. Dan kunnen we wel klagen, maar het zal niks helpen.

De kracht in onszelf herontdekken – ook om te genezen bijvoorbeeld – is dat niet miljoenen waard? Wil je weten hoeveel impact het sturen van intenties heeft? Hoeveel healing dat teweeg brengt? Zelfs ik sta er van te kijken hoeveel resultaten onze intentiesessies al hebben opgeleverd. Er zijn al mensen en dieren beter geworden. Het geeft mensen meer vertrouwen in zichzelf. Het geeft mensen kracht. Het werkt transformerend. Ook voor onszelf.
White Bull zei het jaren geleden al in een interview: “Misschien staat niet iedereen er open voor het te ontvangen, maar het zal allicht invloed hebben op algehele situatie, want door licht te sturen verhoog je de vibratie. Maar het heeft in de eerste plaats een positief effect op degene die het licht stuurt.”

Vorige week heb ik dit filmpje ondertiteld en ik stond ervan te kijken. Toen al zat ik op dat spoor… “Dan kunnen we dus alles in de wereld oplossen!” riep ik enthousiast uit tijdens het interview. “Dat zou mooi zijn,” reageerde White Bull droogjes. Hij beaamde dat mensen van ‘goede wil’ alle steun krijgen van het universum, van alle onzichtbare krachten van ‘goede wil’ bij wat ze doen en wensen voor de wereld. En ook dat de kracht versterkt als je het gezamenlijk aanpakt. En die kracht is dan uiteindelijk groter dan de negatieve invloeden.

 

Wil je bijdragen, meedoen, samenwerken, helpen en/of investeren in (een) Happy View? Wil je daarmee ook je eigen kracht versterken? Wil je meedoen met het sturen van intenties? Of misschien intenties ontvangen? 

Je kunt abonnee worden van het youtube-kanaal HAPPYVIEWPETRA.
Daar vind je allerlei filmpjes over het sturen van intenties, maar ook de mogelijkheid om zelf mee te doen!

En hier kan je mijn boek te bestellen! 🙂 Ook versterkend en transformerend!

Ik kan niet wachten om vanuit dit principe nog veel meer filmpjes te maken en projecten op te zetten en te ondersteunen. Wil je helpen dit werk en ons kanaal te versterken en uit te breiden, meer filmpjes en activiteiten mogelijk maken? Dan kan je hier een donatie doen, via de HappyViewshop. 

Of hier:

of rechtstreeks op NL50TRIO0390912727  ten name van Happy View.

DANKJEWEL!

Op een mooie, schone, nieuwe wereld! En op jouw kracht!
En op de kracht van SAMEN!

Je intentie telt.

I case you missed it, we hebben een mooie Paasboodschap opgenomen zaterdag. Het werkt zeer krachtig, vooral als je ‘Ja’ zegt. Als je zegt: “Ja, daar ben ik aan toe,” gaat het in werking treden. Zo werkt dat, wij geven zelf de opdracht! Als mens hebben we vrije wil en het is ook de bedoeling dat we zelf keuzes maken. Je intentie telt.

Gisteren sprak ik iemand die een bijzondere ervaring heeft gehad, iets wat je ‘plotseling ontwaken’ zou kunnen noemen. Het overkwam hem nadat hij een flinke griep had gehad en zich daaraan over had gegeven. (Door mijn bespiegeling over de ‘overgave aan de griep’ kwam hij bij mij terecht.) Tijdens die griep waren er een aantal oude issues getransformeerd, eigenlijk ‘vanzelf’. Maar hij vertelde dat hij een paar weken daarvoor een artikel had gelezen wat hem aan het denken had gezet, hij wilde iets oplossen en vroeg zich af hoe.  “Aha, daarmee heb je het uitgenodigd!” reageerde ik. Daarin komt dan een diepe wens tevoorschijn, die z’n werk gaat doen voor je. Die ‘awakening’, zolas ik het maar even noem, gaf hem inzicht, helderheid en vooral heel veel liefde. Opeens was zijn hart geopend, liep hij niet meer weg voor zaken of mensen, maar trad hij het met alle vertrouwen tegemoet. Het duurde tien dagen dat hij in die enorme flow zat, niet dat het nu weg is, hij is er blijven door veranderd. Hij kent nu dat gevoel en kan er gemakkelijk naar terug. Wat er in zijn leven zal veranderen, valt nog te bezien, maar tot nu toe  lost er van alles op, ook omdat hij zelf bepaalde dingen aan het rechtzetten is uit het verleden. Hij zag heel helder waar hij nog iets te doen had, te zeggen had, te vergeven had of te herstellen. Alleen dat al maakt je vrij. In het NU aanwezig zijn betekent dat je niet meer rond blijft lopen met al je bagage uit het verleden. Dat je dat werkelijk loslaat en bereid bent dat achter je te laten. Met een open blik de toekomst tegemoet treden, dat is vrij. En dat maakt het mogelijk in het NU helemaal aanwezig te zijn, vanuit je hart.

Hierover gaan deze filmpjes ook. Zonder dat we dat met elkaar hadden afgesproken, sluit de channeling van Inge naadloos aan op wat ik vertel en dat helpt je bovendien om het echt te voelen en te ervaren.

Mocht je een persoonlijke boodschap willen ontvangen van Inge, dat kan ook. Misschien heb je nog vragen, misschien worstel je nog ergens mee. Je krijgt altijd een antwoord op maat. Meestal wordt precies dat benoemd wat je zelf niet ziet of waar nog iets in te herstellen of te transformeren valt. Op deze pagina lees je hoe dat in z’n werk gaat.

Hier is trouwens ook de nieuwsbrief nog, voor wie hem niet al in z’n postvak heeft ontvangen!

En hier vind je het boek: Eerherstel, een nieuw begin.

Boekpresentatie Aalst ~ België

Welkom bij de Boekpresentatie van Happy View

zaterdag 12 mei 2018, van 14.00 – 17.00 uur

Te Erembodegem/Aalst

EERHERSTEL ~ Een nieuw begin ~ door Petra Maartense

Ben jij ook toe aan Een nieuw begin?

Graag vooraf aanmelden! (info@happyview.info) Bijdrage: € 15,-
(€10,- korting bij de aanschaf van het boek)

‘Alles is er al.’ Met die heldere gedachte werd ik op een ochtend wakker. ‘Dat is belangrijk,’ hoorde ik een stem zeggen. Ik schrok daar enorm van. Daarom heb ik het ook zo goed onthouden. Ik keek om me heen en dacht: ‘Waar dan?’ Op dat moment had ik helemaal niet het gevoel dat alles er was. Integendeel. Ik vond dat er van alles ontbrak in mijn leven. Toch wist ik ergens, diep in mezelf, dat het waar was. Ik begreep alleen niet hoe. Nog niet. Maar omdat ik het wilde begrijpen, ben ik het gaan ontdekken.

Intenties tellen. Heb je de intentie om iets te begrijpen, dan ben je al op weg. Met je intentie zet je iets in gang. Je maakt een keuze, je neemt een beslissing, je bepaalt een doel of je uit een duidelijke wens en alles komt in beweging. Oneindige mogelijkheden zijn beschikbaar, maar het is aan ons om ze te ‘zien, toe te laten, om te leren vertrouwen en om duidelijke keuzes te maken. Het leven bied je daarvoor alle gelegenheid.

Zo begint het prachtig vormgegeven boek ‘Eerherstel, een nieuw begin’, waarin Petra haar eigen – vrij turbulente – levensverhaal deelt en daaruit voortvloeiend haar duidelijke visie: Het leven zelf leert je alles. Alles heeft je iets te vertellen. Alles is een spiegel. We kunnen zelf de keuzes maken en onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Pas als we dat doen, verandert de wereld en die enorme verandering is nu in volle gang. “Spirituele interesse en ontwikkeling is leuk, maar het gaat er om hoe we het toepassen in het dagelijks leven. Wij zijn zelf degenen die ‘de nieuwe wereld’ vormgeven.”

Ruim 25 jaar was Petra journalist bij oa het NOS-Journaal en diverse tv-programma’s, ze reisde de wereld rond en maakte reportages en documentaires in oa India en Turkije. Op een gegeven moment vroeg ze zich af waarom er niets veranderde als er toch zo duidelijk zaken als kinderarbeid, milieuvervuiling, onrecht, uitbuiting en andere misstanden aangekaart werden. Op alle vragen komen antwoorden… Zo ook op deze:

Wil je iets bereiken, veranderen of verbeteren, richt je dan op wat je WEL wilt en focus op de verbeteringen en de oplossingen. Door altijd maar aandacht te blijven besteden aan wat er niet deugt en schandalig is, ongewenst en oneerlijk, los je het niet op. Strijd werkt niet. Dat geldt zowel voor de grote problemen in de wereld als voor alle kwesties in ons eigen leven. Ze hebben zelfs met elkaar te maken!

Waar je aandacht aan besteedt, groeit! Met haar stichting Happy View – www.happyview.info – draagt Petra nu deze boodschap uit, in samenwerking met vele anderen, waaronder WIJ.
Samenwerking is de bedoeling. We kunnen elkaar versterken en motiveren, aanmoedigen en met elkaar delen wat we te delen hebben. We hebben allemaal een eigen specifieke taak in het leven, ons eigen talent en door samen te werken op een ‘nieuwe’ manier, vanuit gelijkwaardigheid, komt iedereen beter tot z’n recht en is er meer waardering en respect voor elkaar. Dat geldt zowel in het groot als in het klein. Problemen lossen we niet op door te oordelen, maar door te transformeren en door bewust onze aandacht te richten en te focussen op wat we WEL willen. Door het beste te zien in elkaar en in onszelf: EERHERSTEL! Een nieuw begin!

 

 

 

 

 

Een meditatie voor jou!

Deze meditatie gaat je leven veranderen. Dat durf ik zomaar te beweren. Zeker als je hem regelmatig doet, elke dag bijvoorbeeld. Dan blijf je in je kracht, in de flow, in de Liefde aanwezig en er lost vanzelf van alles op. Vanuit het eenheidsniveau, vanuit vreugde, Liefde en kracht intenties sturen heeft en geeft een enorme kracht. Je kunt je eigen intenties en je intenties (wensen) voor anderen of voor de wereld ‘inpassen’ en er is alle ruimte om je aandacht daar op te richten. Formuleer ze positief, focus op de meest wenselijke uitkomst voor iedereen. Dan gaat het vanzelf in werking….

De meditatie begint op ± 9 minuten en duurt ongeveer 15 minuten. We hebben hem afgelopen dinsdag opgenomen tijdens de intentiesessie met (een deel van) onze intentiefamily, waarover ik vooraf eerst iets vertel. Mensen die zelf een intentiegroepje hebben, kunnen deze meditatie ook gebruiken. Onze intentiesessies hebben een geheel ‘eigen’ vorm gekregen omdat Inge de gezamenlijke meditatie voor het sturen van intenties inleidt en op die manier krijgen we begeleiding en aanwijzingen. De kracht is goed voelbaar en neemt je gemakkelijk mee. Op het moment dat Inge een meditatie inzet is zij een kanaal, vanwaar zij ook boodschappen door kan geven en die kunnen zowel individueel zijn als voor een groep. In dit geval was de meditatie bedoeld voor iedereen, ook voor degenen die hem later doen. De intenties zijn dus niet alleen maar gericht op degenen die wij aangedragen hadden, maar op iedereen, elk levend wezen op deze mooie aarde. Ook op jou dus!
Vandaar dat ik je uitnodig om er aan deel te nemen. Zelfs wie nog nooit heeft gemediteerd, kan hier gemakkelijk aan deelnemen. Je zult je verbonden voelen met ons misschien, maar ook met vele anderen. En dat is precies de bedoeling! Gezamenlijk versterken we onze kracht, onze intenties en verspreiden we Licht & Liefde over de wereld.  Daar wordt iedereen beter van en daar wordt de wereld mooier van!

We zouden het leuk vinden als je je eigen ervaringen zou willen delen. Niet alleen over wat er tijdens de meditatie voelbaar is, maar ook wat er achteraf gebeurt met jou of in jouw omgeving. Laat het ons weten: info@happyview.info
Natuurlijk mag je dit filmpje ook delen met anderen! Dankjewel daarvoor en dankjewel voor het meedoen!

Follow your Bliss

Wat er naar mijn idee aan de hand is, is dat we in een periode verkeren waarin andere waarden belangrijk worden, waarin we meer vanuit ons hart en vanuit onze innerlijke motivatie gaan leven en ‘werken’ (dat voelt niet meer als werken!), waarin we ons levensdoel, onze missie, onze talenten beginnen te erkennen en willen volgen, waar we zelf eerst in mogen gaan geloven en wat vaak ‘eng’ is omdat het ‘nieuw’ is. Toch kunnen we niet om die ‘roep’ van de ziel heen, een weg terug is er niet, maar hoe we dat moeten doen… Het past niet meer in het oude systeem, het oude model en we rekenen af met dat werken als ‘zwoegen’ en jezelf wegcijferen, het dienstbaar zijn aan andermans wensen, doelen, we willen nu dienstbaar zijn aan onszelf en onze innerlijke stem, onze ingevingen en daarvoor bestaat nog geen structuur. Het is veel meer leven in het nu en vanuit het hart, wat samen gaat trouwens.

Het zijn ook de ‘vrouwelijke’ waarden die in evenwicht willen komen met de ‘mannelijke’, in onszelf en in de wereld. Niet voor niets hebben met name veel vrouwen er last van dat ze weliswaar veel waardevols doen en bijdragen, maar ook dat dat nauwelijks gezien en erkend wordt, het is veel ‘onzichtbaar’ werk en het was natuurlijk lange tijd zeer ongelijkwaardig. Wat vrouwen wel kunnen gebruiken is dat ze goed hun doel voor ogen houden, koers houden en… iets wat mij opvalt soms: het cultiveren van ‘gevoeligheid’ in de vorm van onzekerheid en twijfel alsof dat een ‘kracht’ is. Daarmee doe je jezelf tekort.  Het is een oude gewoonte, een oud patroon en ook al is het zo dat al die twijfels en angsten en onzekerheden op komen zetten, dan nog…. kijk ze aan en wees ze zelf ‘de baas’. Het is een typisch fenomeen van het ontkennen van de vrouwelijke kracht, een ‘rol’ die ‘we’ ons zijn gaan aanmeten omdat we niet ‘sterk’ mochten zijn. Er was angst voor de vrouwelijke kracht.

Ook mannen zoeken die ‘kracht’ in zichzelf trouwens, wij vrouwen kunnen hem tonen en laten zien, hem aanmoedigen, ook in mannen. Want deze zelfde beweging is waar mannen behoefte aan hebben: Leven vanuit hun ‘eigenheid’, hun hart en meer tot hun recht komen in wie zij werkelijk zijn. Zij tonen zich weliswaar meestal niet ‘zwak’, liever ‘hard’, maar ook dat is maar een (toebedeelde) rol.

Je begrijpt, ik schets hier even een heel simplistisch beeld, maar het komt er op neer dat voor iedereen geldt dat ‘de ziel’ roept en dat we aan het afrekenen zijn met de oude structuren van ongelijkheid, ongelijkwaardigheid en ondergeschiktheid, onderdrukking. Die onderdrukking van onze eigen kracht, mogelijkheden en levenskracht, levensvreugde leidt tot ontevredenheid, frustratie en een gevoel van tekort. Zoals ik in ‘Eerherstel’ schrijf: Je kunt je afvragen of we dat niet zelf doen, met onze mind, onze eigen gedachten. De buitenwereld is daarvan een reflectie. Wij zijn zelf degenen die naar onszelf mogen gaan luisteren en gehoor mogen gaan geven aan die innerlijke roep.

De angst voor tekort wil overwonnen worden. Wat we nu zien in de wereld is dat de ‘economie’ nog regeert, ook in onszelf. Keuzes voor een schoon milieu, schoon water, schone lucht, enz…  worden vanuit economische overwegingen niet duidelijk gemaakt. Daarmee doen we de natuur geweld aan. Daarmee ‘vervuilen’ we onze leefomgeving. We waarderen en eren niet dat wat er in de eerste plaats geëerd en gewaardeerd wil worden.

Zo gaan we ook met onszelf om! We doen concessies aan wat we echt willen en kunnen en wensen omdat we ons tegen laten houden door bijvoorbeeld de gedachte ‘ik moet wel geld verdienen’, ‘er moet wel geld voor zijn’, ‘ik moet eerst …. hebben’ of door andere bezwaren, angsten en twijfels. Vervuiling in ons systeem…

Het punt is dat zolang we zo denken, dat ook zo is. We krijgen het zoals we het verwachten, dat creëren we zelf. Daarin valt nog heel wat ‘angst’ op te ruimen en te transformeren.

We kunnen ervan uitgaan dat als we echt doen wat we te doen hebben (overgave), wat onze ‘taak’ of ‘missie’ is, onze bijdrage aan de wereld, vanuit onze eigen kracht, dat we dan de wereld daarmee dienen, maar ook onszelf. Dat geeft kracht en vreugde en de rest organiseert zich vanzelf. We mogen dus wel eens wat meer vertrouwen op onszelf of misschien wel op dat ‘grotere’ wat door ons heen wil stromen en zich wil manifesteren. Het is slechts onze eigen twijfel die ons in de weg zit. Het zijn onze eigen beperkende gedachten.

Gisteren kreeg ik dit bericht van iemand: “Heb net een filmpje gezien, waarin iemand uitlegt dat geld verdienen zo makkelijk is als je je eigen onderbewustzijn rond geldzaken boven water hebt.”

Ja. Zeker. Als we het zelf toestaan en er geen oordelen over zouden hebben, ook nog alle ‘erfenissen’ van vorige generaties uit ons systeem konden wippen, onze eigen ideeën over onszelf en het leven en moeite doen…. maar haha, dat is nu juist waarin we nog heel wat op te ruimen hebben. Zelfs ‘verdienen’ is nog een bepaalde visie. Het zou gemakkelijk en moeiteloos kunnen gaan. Als wij ons in de flow, de vreugde, een hogere trilling, vol vertrouwen, zouden bevinden, zou het vanzelf gaan. Het zou zichzelf allemaal regelen en organiseren. Mijn ervaring is dat het hele idee van ‘geld moeten verdienen’ zelf in de weg staat. Als je daar vrij van bent, het gevoel hebt (nu) dat er genoeg is en dat alles wordt geregeld, als je vanuit een hele andere motivatie aan het werk bent, met het doel voor ogen dat je iets bijdraagt, het beste dat je in je hebt, met liefde, dat je dan vanuit een motivatie ‘werkt’ die vanzelf iets oplevert.

Dat gaat allemaal over ego (angst), afgescheidenheid versus je Ware zelf, je passie en je missie. Follow your bliss…. Dat waar je blij van wordt, dat waar je zin in hebt, dat wat vanzelf gaat. We zien niet altijd waar we zelf goed in zijn en wat we te bieden hebben. Wat onze kwaliteit is. Waar onze eigen kracht ligt. Als we de Goddelijke stroom erkennen en ons daar dienstbaar aan maken, dat wat door ons gedaan wil worden, door ons heen wil stromen, voeden we anderen en voeden we onszelf. Het is net als met intenties: Als je intenties (met liefde, vanuit het hart) stuurt naar anderen, ontvang je zelf ook de benefits. Vanzelf. Dat geldt voor alles. We zouden ons er dus niet druk over moeten maken, erop vertrouwen dat je een instrument bent voor dat wat door jou heen wil stromen en dat dat zichzelf regelt.

Elk idee dat we ‘tekort’ komen werkt averechts! Dus naar mijn idee heeft het juist te maken met vertrouwen in de ‘Goddelijkheid’, tekorten vooral niet erkennen, want dat is onze waarneming en dus een waarneming die niet klopt, vanuit angst. Iets om te overwinnen! Wij hebben ook hier intenties op gezet in de sessie van afgelopen dinsdag. Die is ook opgenomen, dus binnenkort kan iedereen daaraan meedoen! 🙂

De natuurlijke staat van zijn is dat alles er is. Dat er overvloed is, vreugde is. En… het gaat allemaal over (zelf)Liefde. Liefde voor jezelf en voor wat je doet.

De angst voor macht, die geld met zich meebrengt, is een diepgewortelde in het gemeenschappelijk bewustzijn. We zouden het beter als een ‘kracht’ kunnen zien. Een eigen ‘kracht’. Het is niet afhankelijk van anderen, maar van onszelf. Wat staan we onszelf toe? Dat is een goeie om te onthouden. Dat de buitenwereld reageert op wat wij zelf verwachten. Dus als wij onszelf toestemming geven en erkennen….
Het stagneert als we voorzichtig gaan doen, als we niet durven, bang zijn om ons over te geven aan dat wat er wil…

Als de ‘uitstroom’ stagneert, stagneert ook de instroom. Net als met alles. Don’t hold back… ! Neem alle angsten waar, zie het en kijk ze aan, maar overwin ze! Jij bent degene die bepaalt of je ‘de angst’ wil laten regeren in je leven of je ‘ware’ zelf, de Liefde en en de kracht. Twijfels zijn er om te overwinnen! Dat geeft kracht.

Het verhaal van Anja is wel een mooie illustratie bij dit verhaal:

Laat je het toe?

Laat ik je een handje helpen met ontdekken hoe alles je spiegel is en over jezelf gaat. Tenslotte ben ik daar zelf ook bij geholpen, om dat in te zien en het verandert je leven, maar ook de wereld. Stel je eens voor dat we daar allemaal onze eigen verantwoordelijkheid voor zouden nemen! Dan zou de wereld er totaal anders uitzien. Er zou niet meer gevochten worden, alles zou zich makkelijk oplossen en het leven zou een feest zijn. We zouden echt genieten met elkaar en van elkaar en alles wat we deden met heel veel liefde en plezier doen. Wat een ander leven!

Die kant gaan we op. Maar er is nog wel wat werk te doen! Van de week bedacht ik me: Ik ben niet klaar voordat er vrede en vreugde is in de wereld… Is dat mijn taak dan? Ja, want als ik het waarneem… Toch is er al wel heel veel verbeterd en er is heel erg veel in beweging. Dat is het allergrootste nieuws, die gigantische omslag die we aan het maken zijn. Nog lang niet iedereen is zich daarvan bewust, maar toch gaat het hard. Steeds harder. Want hoe meer mensen de simpele formule ontdekken dat alles een weerspiegeling is van je eigen beleving, hoe meer mensen er bezig zijn de wereld op te schonen en te transformeren.

Mijn simpele boodschap is: Neem het waar en het kan oplossen. Daartoe geef je namelijk zelf de opdracht. Ontdek die kracht die je in je hebt. Maak er gebruik van. Het lucht op, lost op en brengt vreugde, Liefde en vrede. Precies wat we nodig hebben!

Okee, hoe doe je dat? Waar begin je? Bij wat je nu bezig houdt! Wat is het waar je je druk over maakt? Wat is je overheersende gevoel? En wat nou als dat niet over een ander gaat, maar alleen maar een spiegel is die jou iets laat zien? Voor je het weet ga je dan oordelen en omdat je een oordeel hebt, wil je er niet naar kijken. Je keurt jezelf af of je keurt liever die ander af. Maar als er nu eens niets af te keuren valt? Als je het alleen maar waarneemt? Je erkent wat je voelt, je kijkt ernaar en je kiest! Je kiest of je het los wil laten, of het weg mag, of het mag worden opgelost en je bepaalt wat je wilt. Hou je het in stand of laat je het zich ontvouwen zoals het zich wil ontvouwen?

Als je het zich laat ontvouwen, beweegt het altijd naar meer Licht en meer Liefde. Het kost zelfs moeite om het in stand te houden. Dat hoeft helemaal niet. Dat doen we vanuit angst, vanuit niet-vertrouwen. Dus je vertrouwt op iets groters. Ja. Op een universele kracht, de Goddelijke kracht. Maar wij zijn degenen die die ‘besturen’, ofwel toelaten ofwel tegenhouden. Hou het gewoon niet tegen… that’s all.

Voorbeeldje? Stel je voor, het gedrag van een ander waar je je aan ergert, laat je een deel van jezelf zien. Stel je eens voor dat jij dat bent. Dat wil je natuurlijk niet, dat klopt, want dat is ook waar je niet naar wil kijken. Toch… als je eerlijk bent naar jezelf, kan je het waarnemen, maar je kunt jezelf ook vergeven. Het is je onbewuste deel. Misschien ben je in je vorige leven wel die vervelende baas geweest waar je zelf nu zo’n moeite mee hebt. Misschien heb jij je wel net zo onhebbelijk gedragen in een ander leven als die intolerante buurman of laat het slachtoffergedrag van je vriendin wel precies zien wat je van jezelf niet wilt zien, maar wat wel ergens in je leeft. Alles gaat over jezelf. Jouw waarneming is van jou. Jouw gevoel is van jou. Het zegt niks over de ander.

Aan de ene kant is dat geen fijne boodschap natuurlijk, maar aan de andere kant is het goed nieuws. Want je kunt het dus zelf veranderen. Het zijn allemaal maar rollen die we spelen, ervaringen die we opdoen. Met elkaar. Met als doel dat we onszelf leren kennen in wie we echt zijn. We kunnen door elkaar ontdekken dat we al die aspecten in ons hebben, die we tegen komen. Op die manier kunnen we leren in Liefde te leven in plaats vanuit angst. Alle angst wil Liefde worden. Probeer het maar eens: Geef het die opdracht. En zie wat er gebeurt!

Het boek ‘Eerherstel, een nieuw begin’ helpt je bij dit proces, ik maak het je makkelijk. Waar ik zelf tien jaar over heb gedaan, kan voor jou veel sneller gaan. Hier kan je het boek bestellen!

 

Niet oordelen, maar transformeren!

“Elk ‘probleem’ is een gevolg van opgeslagen herinneringen,” vertelt Lydia Jacobs als ze uitleg geeft over Ho’oponopono. Omdat dit zo helder maakt hoe we alles dus ook zelf weer kunnen oplossen, heb ik alvast een deel van al het filmmateriaal van de 25-ste februari in elkaar gezet en openbaar gemaakt. (Aan het volledige verslag van deze dag wordt nog gewerkt…)

Volgens de Ho’oponopono kunnen we herinneringen, angsten of trauma’s van zelfs 7 generaties voor ons opgeslagen hebben en daar zijn we ons lang niet altijd van bewust. Maar het trekt wel situaties aan, die daar op aansluiten.
Wat mij zo bevalt aan deze methode is dat we niet alles hoeven uit te diepen waar het over gaat, wat er is gebeurd, hoe het in vorige levens (van onszelf of van onze voorouders) is ontstaan. Zodra we het waarnemen kan het – door onze intenties te formuleren of door middel van de Ho’oponopono-formule – ongedaan gemaakt worden, hersteld worden ‘in de oorsprong’, gezuiverd worden ofwel: In ERE hersteld! In de volmaaktheid die het is zonder onze ‘gemankeerde’ waarneming.

Wat wij waarnemen aan onvolkomenheden, problemen, misstanden en dergelijke in onze eigen ‘buitenwereld’ laat dus zien wat wij onbewust hebben aangetrokken. Doorgaans hebben we daar dan al snel allerlei oordelen over, meestal over anderen en wat zij zouden moeten doen of laten of veranderen… Dat is onbewustheid. Dat oordeel is van het ego, die leeft in de illusie van de afgescheidenheid en in dualiteit. Het ego maakt onderscheid tussen wij en zij, ik en de ander en doet dat vanuit angst, ook al zijn we ons daar niet altijd van bewust. De remedie is Liefde. Dat verbindt, geneest en oordeelt niet.

Dus als we dat oordelen nu eens achterwege laten en alles gaan ‘zuiveren’ en ‘helen’ wat we tegenkomen, dan lossen we ‘het’ allemaal op voor de wereld en dus ook voor onszelf! Dat is het eenvoudige principe van de Ho’oponopono (zie het filmpje!), maar ook van het sturen van intenties. In essentie is er geen verschil, we herstellen alles in z’n oorsprong, maken het vrij van de ‘oude ballast’, vrij van ‘tekort’ en vrij van de (verborgen) angsten. We oordelen niet, we transformeren! Dat is dè manier om het niet langer in stand te houden. We gaan er zelf anders naar kijken en we gaan er anders mee om. Het instrument wat wij in handen hebben – met onze aandacht, onze focus en onze intentie – is zo krachtig dat het werelden transformeert. Vooral als we het gezamenlijk doen!

In dit filmpje kan je meedoen. Terwijl je kijkt, kun je deelnemen. De schaal zit vol met intenties voor de wereld, voor anderen, voor mensen die het nodig hebben, voor bepaalde situaties en in elk geval voor meer vrede, vreugde en overvloed in de wereld, dus ook voor jou! Sowieso… alles wat je een ander toewenst, gunt en geeft, geef je ook aan jezelf! (Dat is een van de grote ‘geheimen’…)

Op het youtubekanaal van Happy View vind je nog meer filmpjes, vlogs met uitleg en de mogelijkheid om mee te doen aan het gezamenlijk sturen van intenties. Binnenkort verschijnt hier ook de meditatie die we gisteren deden in onze Skype-intentiegroep, die zeer krachtig, universeel en specifiek toe te passen is. Het kan ook andere groepen op weg helpen. Wordt abonnee op het youtubekanaal en blijf op de hoogte, zou ik zeggen.

We are changing the world! Samen….

Mocht je meer willen weten en begrijpen over hoe alles een spiegel is en over jezelf gaat, lees dan het boek ‘EERHERSTEL, een nieuw begin’, dat gaat hierover. Het zal je helpen om alle oordelen los te laten, over jezelf en over anderen, je gaat de ‘Eenheid’ zien en kijken vanuit een ander, een nieuw perspectief. Bovendien zet het iets in werking wat je leven verrijkt en vereenvoudigt en wat je bewust maakt van je eigen kracht en mogelijkheden. Het effect van het boek is dat het een grondige transformatie teweeg brengt. Ik had het vooraf niet in kunnen schatten, ik wist wel wat het voor mij deed, maar niet hoeveel effect het ook op ‘de buitenwereld’ zou hebben… Wat natuurlijk op zich niet zo verwonderlijk is, want de ‘buitenwereld’ is mijn spiegel! 🙂

You are the other me

Divine timing

Je kent het wel, neem ik aan: ‘Ask and it is given.’

Het is zo, zo werkt het. Alleen niet op onze eigen voorwaarden, niet altijd zoals wij denken dat het zou moeten gaan. Altijd beter 😉 Je kunt ervan uitgaan dat er aan gewerkt wordt vanaf het moment dat je een vraag hebt gelanceerd. Echter, ook je onbewuste vragen – zoals twijfels en angsten en onzekerheden – worden ‘gehoord’ en ook aan die verzoeken wordt voldaan. Dus ja… als je dan twijfelt of je iets wel wilt of kunt, of iets wel mag, of het wel kan, dan krijg je dat.

Dat is de weg naar bewustwording, het universum is slim… Want het doel is dat wij ontdekken dat wij zelf in staat zijn richting te geven, te manifesteren, keuzes te maken, te creëren. Vanuit onbewustheid creëren we van alles, wat ons in de problemen brengt en waar we last van hebben. Dat kunnen we ongedaan maken als we daar de verantwoordelijkheid voor nemen: Dat wil ik niet meer, dus dat wil ik wel. En dan focus je op wat wèl.

Het vraagt in eerste instantie misschien wat inspanning, omdat het vaak een gewoonte is geworden om de aandacht te vestigen op ‘problemen’ en alles wat nog niet tot tevredenheid stemt. Het is zelfs zo dat het ego (de egomind) zich eigenlijk geen raad weet als er niets is om ontevreden over te zijn. Hij laat z’n ‘probleem’ dan ook niet zo makkelijk los, het geeft hem bestaansrecht. Hij maakt zich graag ergens druk over en is graag gericht op wat hem bedreigt of dwars zit. En daar valt ie jou dan mee lastig. Vooral als je dreigt te ontsnappen uit z’n greep. In feite probeert het onbewuste ego je klein te houden en ervan te overtuigen dat je niet zomaar kunt vertrouwen. Als je dat kunt waarnemen, zonder er mee in gevecht te gaan, ben je al een heel eind.

Het vraagt dus bewustzijn, concentratie, maar ook ontspanning en vertrouwen. Het gaat er om dat we ons niet van de wijs laten brengen. Blijf gericht op het doel, de beste uitkomst, de ideale situatie. Daarin ligt de kracht, de kracht van de aandacht.

Divine timing: alles komt altijd op het juiste moment. Soms hangt het van een heleboel andere factoren af, soms moet de weg nog vrij gemaakt worden, soms moet onze eigen ‘mindset’ nog aangepast worden, hebben we meer inzicht nodig of meer geduld. We moeten ook vooral leren loslaten, want als we ons vastklampen en het per sé zus of zo willen hebben, kan het niet bewegen. De weg toont zichzelf en we maken het onszelf een stuk gemakkelijker door niet te gaan vechten met wat er is of wat zich onderweg nog vertoont. Het kan zijn dat er eerst nog wat obstakels opdoemen, soms zeer hardnekkige. Laat je er vooral niet door van de wijs brengen. Alles ‘onderweg’ maakt je sterker en is behulpzaam.

Opvallend is dat hele specifieke intenties het snelst resultaat opleveren. Dat zien we ook bij ons intentieproject. Dus? Dus is het handig om grote doelen in kleinere stapjes op te delen. First things first. Het is fijn om te merken dat kleine dingen al lukken, dat geeft meer en meer vertrouwen in het grote, de grotere ontwikkelingen. En wat is klein? Elke kleine stap draagt iets groters in zich.Iets wat wij niet altijd kunnen zien. Het maakt de weg vrij  voor de volgende stap, voor anderen om mee te bewegen, maar het is ook zo dat één kleine verschuiving in ‘het veld’ opeens een hele puzzel in elkaar laat vallen. Het kleine is het grote. Elke kleine stap is de moeite waard. Maar de grootste stap is de verschuiving in onszelf: Het vertrouwen dat hierdoor groeit, de diepere laag in onszelf die we hiermee aanboren, de voelbare connectie met iets groters, iets alomvattends, niet alleen omdat we het samen doen, maar omdat we ons daardoor ook verbonden voelen met ‘het Goddelijke’. Vanuit ons hart zijn we verbonden met een wereld van licht en liefde, van daaruit worden we gesteund en aangemoedigd. Onze intenties worden kracht bijgezet, als wij zeggen: ‘Dat willen we graag opgelost hebben’, dan is dat een vraag, waar gehoor aan wordt gegeven. Ask and it is given…

Voel je vrij om mee te doen. Je kunt al je wensen en je vragen sturen naar: info@happyview.info en dan gaan ze in de grote schaal, die ik in mijn vlogs laat zien en dan kan je zelf ook via die vlogs meedoen met het sturen van intenties. Zo versterken we elkaar.

Je kunt ook een eigen intentiegroepje beginnen, er zijn steeds meer mensen die dat doen. We wisselen de ervaringen uit en we zullen binnenkort ook eens laten zien hoe het werkt. Hoe groter het netwerk, hoe sterker de kracht. Onderschat het niet, dit is een revolutie… 😉
Gezamenlijk brengen we de wereld naar een hoger plan. Naar vrede, liefde, vreugde, overvloed en vertrouwen…

Stuur ‘hem’ weg!

Stel je eens voor dat je als mens overvallen kan worden door een bepaalde energie, ‘de boosdoener’, noem ik hem in mijn boek. Dat die ineens bezit van je neemt en je overheerst. Die energie is dwingend, intolerant, hatelijk, wil een ander kwetsen en is ook voor jezelf ‘geweld’ in je systeem. Dwangmatig. Misschien denk je dat je dat bent, maar dat is niet zo. Het lijkt misschien zo als hij je gevangen heeft en je beheerst, maar je kunt hem wegsturen. Je bent altijd Zelf de baas. Je kunt Zelf opdracht geven. Je kunt bepaalde energie wegsturen, je kunt ook andere energie bestellen.

Als je ontevreden bent of je niet lekker voelt, kan je ook jezelf opdrachten geven. Je kunt als het ware bestellen dat je je beter voelt, zeg het gewoon: Ik wil me weer goed voelen, ik wil me lekker voelen, ik wil vrede voelen. Dan gaat het aan het werk. Hetzelfde geldt voor als je iets mankeert. Zeg dat je je weer gezond en fit wil voelen, bestel het. Richt daar de aandacht op. Probeer het eens en zie wat het uitmaakt. Je zal versteld staan. En heb geduld met jezelf.

Stuur alle negatieve, ondermijnende energie weg uit je systeem. Stuur alle ladingen ontevredenheid gewoon eens weg. Het is niet wie je bent. Als je denkt van wel, vergis je je en doe je jezelf geweld aan. Wees de baas over jezelf. Dat kan. Je Ware Zelf is liefdevol en wijs en weet wel beter. Die is er ook en daar is beter mee te leven.

Je kunt vanuit je ‘Ware Zelf’ opdrachten geven, probeer het eens, het werkt. “Ik geef mijn Ware Zelf toestemming om het over te nemen. Ik geef mijn lichaam toestemming om te genezen. Ik geef meZelf toestemming om me beter te voelen. Ik geef meZelf toestemming om me weer helemaal goed te voelen. Ik geef meZelf toestemming om vrolijk te zijn. Ik stuur nu alles weg waar ik last van heb.” Enz… enz… verzin het en probeer het eens.

Bestel wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt, door je aandacht erop te richten en je niet mee te laten slepen door allerlei negatieve gedachten. Niet alles overkomt je, je bent er zelf bij. En ja, dat vraagt wel wat discipline, maar misschien is het ook nodig om dit te weten. Nu je dit weet, is aan jou de keuze. 😉

 

Wil je definitief afrekenen met ‘de boosdoener’, hem ontmantelen en elimineren en de kans niet meer geven jou onderuit te halen? Wil je ‘de baas’ zijn over je eigen leven en je Ware Zelf de ruimte geven? Lees dan ‘Eerherstel, een nieuw begin!‘ Dat zal helpen!