Alles is aan het transformeren.

Terwijl ik het over heb, gebeurt het…

Misschien herken je het wel, wat ik vertel in dit filmpje (7A) over het ‘oneigenlijke schuldgevoel’ en dat je de klok er op gelijk kunt zetten dat als je net lekker bezig bent, er weer iets gebeurt dat je aandacht wegtrekt. Ik had het er nog niet over gehad of ja ja… de storm barstte los. En zo is er altijd wel wat. De kunst is echter om dat allemaal waar te nemen en je er niet te van te laten weerhouden te doen wat je te doen hebt, door te gaan, je koers goed voor ogen te houden en in het oog van de orkaan te blijven. En ondertussen doe je wat je te doen hebt of wat de situatie van je vraagt, maar je laat je niet omver blazen!

Het volgende filmpje (vlog7B) stond nog niet eens online toen ik al werd benaderd door iemand of ik een filmpje zou kunnen maken. Aha, oja, zo werkt dat dus!
Dat weet ik al, maar het blijft leuk, zulke verrassingen. En het blijft opletten! Elke dag opnieuw. Want eigenlijk heb je alles zelf ‘besteld’ door er de aandacht op te richten, het uit te nodigen met je aandacht of soms onbewust, met je angsten. Vooral ongemerkt bestellen we van alles. En ‘ongemerkt’ gaat het ook nog het makkelijkst.

Alles waar ik het over heb in het boek, zie ik weer voorbij komen, maar nu zie ik hoe het z’n werk aan het doen is. In een wijdere kring, als het ware. Eerst in mij, toen om mij heen, nu iets verderop, ook bij mensen die ik helemaal niet ken.

Uit het ‘niets’ komen ineens allerlei vragen en kwesties en ik ben blij dat mensen mijn hulp en advies vragen, want daarmee kan ik het een handje helpen te transformeren. Er wil altijd iets gezien worden, wat het ego niet wil zien (want die wil gelijk krijgen…) en ik heb me er ondertussen redelijk in bekwaamd dat wel te benoemen en duidelijk te maken, zonder dat hele gevecht met het ego aan te gaan. Als mensen het niet ‘ergens’ zouden willen horen of weten, zouden ze niet bij mij terecht komen, denk ik dan maar. Hierin ontdek ik dat de laatste restanten ‘oneigenlijk schuldgevoel’ opgeruimd worden.

Het zijn stuk voor stuk interessante onderwerpen en verhalen om het over te hebben, maar dat ga ik niet doen. Ik verzamel voorbeelden en ontdek patronen en daar heb ik het dan later wel weer eens over en dan kan iedereen daar z’n voordeel mee doen.  Want wat ik ook denk is dat alles over ons allemaal gaat.

Daarom is vooral dit belangrijk om te onthouden nu: Hoe je naar de ander kijkt, heeft invloed. Het heeft invloed op jezelf en op de situatie, maar ook op die ander.

De ‘making of’….

Terwijl je ergens mee bezig bent, creëer je. De manier waarop je ergens mee bezig bent, is bepalend voor de uitkomst. Hoe je ergens over denkt, wat je verwacht – ook onbewust, dat wil zeggen: nog niet aangekeken – krijg je voorgeschoteld. Dus onderzoek je angsten. Dat is het werk wat je te doen hebt. Dat is het echte werk!

Voordat we naar anderen gaan wijzen, anderen überhaupt iets verwijten of naar elkaar gaan wijzen, hebben we nog heel wat te doen en daarna is het niet meer nodig om elkaar ergens van te beschuldigen, want het lost namelijk op!

Zo, wat zou de wereld er anders uit zien dan! Wat een vrede, wat een rust, wat een verademing. Dat alleen al is reden genoeg voor mij om te doen wat ik doe, maar terwijl ik bezig ben, vinden er ook gigantische processen plaats. In mij, door mij en vervolgens ook buiten mij. Zelf onderschat ik het regelmatig, maar ik kom er achter door te schrijven en te filmen. Bijvoorbeeld door soms juist iets weg te laten – wat ons niet dient of wat ik niet teveel ‘eer’ wil geven. Of ik laat het wel zien en vertel het er dan bij, zodat het toch nog die beweging kan gaan maken.

Het wordt steeds speelser en dat klopt ook. Het leven is eigenlijk een groot spel en als we het zo zien, wordt het leuker en makkelijker. Over het algemeen maken we veel te veel drama’s en dat hebben we niet eens door. Afstand nemen en er naar kijken, dat helpt. Lach eens wat vaker om jezelf en durf wat meer te experimenteren.

In principe zou je binnen een paar dagen moeten kunnen manifesteren wat je maar wilt. Dat vind ik fascinerend. Tegelijkertijd moet je je er dus niet druk over maken, want dat werkt nou net weer niet. Ik ben aan het ‘oefenen’ en mezelf er verder in aan het bekwamen. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van mijn schrijf- en filmmogelijkheden. En die helpen anderen dan wellicht ook weer en zo gaat het alles nog sneller en makkelijker.

Wat ik eigenlijk doe is een kijkje achter de schermen geven, daar kwam ik vandaag achter. Ik laat het proces zien, de ‘making of…’ als het ware. Dat vraagt precisie en beleid. Alles is deel van een groter plan. Wat ik doe, maar ook wat jij doet. Het ontwikkelt zich terwijl we bezig zijn.

Herstelprocessen…

Tijdens het maken van mijn nieuwe vlog (deel 3) heb ik een aantal nieuwe inzichten ontwikkeld en toegepast. Zeer interessante ontwikkelingen, die helemaal aansluiten op Eerherstel.
Vervolgens heb ik die in het filmpje zelf ‘toegevoegd’, zodat je het ook als kijker meekrijgt en kan begrijpen (hoop ik dan).

De techniek, waarover Jan in dit filmpje vertelt – over hoe hij verschillende frequenties kan toevoegen aan kiezelaarde of kokoscrème – heb ik op mijn eigen manier in het filmpje ook toegepast, maar dan met woorden en met teksten. Ik vertel ondertussen: “Pas op, woorden en gedachten hebben kracht. Het maakt uit hoe je denkt en wat je zegt.” Ik kan het niet genoeg benadrukken… Daarom heeft ‘herschrijven’ ook zoveel zin. Wie mijn boek gelezen heeft, vergeet dat vast nooit meer.

Eerherstel, eigenlijk is het transformatie. Je bewust zijn is al een vorm van transformatie. Als je het weet, kan je het toepassen. En praktisch gezien komt dat neer op opletten en toepassen. Oude overtuigingen ombuigen, herschrijven, jezelf een ander verhaal vertellen en niet steeds opnieuw ‘ruimte bieden’ aan wat jou of een ander of de wereld niet dient.

Laten we het onderwerp ‘geld’ eens onder de loep nemen: Als je het ervaart als ‘probleem’ is het ook een ‘probleem’. Als je verbittering of frustratie ervaart rond dit thema, help je jezelf daar niet mee. Evenmin als met allerlei oordelen over geld over over anderen.

‘Geld’ is absoluut een onderwerp om vrij te maken van ‘zwaarte’, ofwel van frustratie, oordelen, pijn en/of angst. We ervaren het vaak als ‘macht’ en dan vaak ook nog als een ‘macht’ buiten onszelf. Het is die ‘macht’ die we zelf weer terug mogen opeisen, in onszelf dus.

Als je eigen gevoel over geld vrij is van die zwaarte, maak je geld ook ‘vrij’ om vreugdevol te stromen. Dat gaat niet alleen over jezelf, maar het zet een beweging in gang in het totaalveld. Laat het ‘vreugde’ zijn, probeer de energie van ‘vreugde’ er eens aan te koppelen. Hoe meer we dit met z’n allen kunnen ervaren, hoe makkelijker de energie zich herstelt in het totaalveld en ook dat gaat ‘eerherstel’ betekenen. Het is de vreugde die de weg vrij maakt.

En uiteindelijk gaat het niet over geld. Het gaat over een goeie relatie met jezelf, liefde voor jezelf en dus ook jezelf alles toestaan wat je nodig hebt om tot je recht te komen, aanwezig te zijn in wie jij bent en te durven zijn wie je bent. Het gaat dus over vrijheid, jezelf vrij voelen, de vreugde ervaren in het leven en dat vertaalt zich allemaal naar jouw omstandigheden.

Waarin beperk jij jezelf nog? Ben je bereid om jezelf vrij te maken?

 

De uitdaging…

Ken je dat, dat iedere keer als je een flinke stap wilt zetten, er een beer op je pad verschijnt, die je tegen wil houden? Alsof de duvel ermee speelt, wordt je weg weer geblokkeerd. Soms in de vorm van bepaalde personen, soms in de vorm van omstandigheden… maar… als je beter kijkt, kan je zien dat het je eigen angsten zijn. Het zijn jouw eigen beren. Je verwacht ze onbewust misschien. Je laat je erdoor tegenhouden. En ja, je zou het ‘de duvel’ kunnen noemen, maar de duvel bestaat alleen zolang je er bang voor bent!

Laten we het voor het gemak dus maar even de ‘duvel’ noemen, die jou de pas af probeert te snijden. Hij probeert je af te leiden, hij trekt je aandacht weg van waar je mee bezig was of wat je van plan was. Hij doemt op om je te verleiden ‘in je hok’ te blijven, voorzichtig te zijn, vooral jezelf niet te laten zien, je aan te passen of te conformeren aan ‘het systeem’ of aan de verwachtingen.

Maar in werkelijkheid ligt het anders: Hij daagt je uit! Hij daagt je uit om naar jezelf te kijken, in jezelf te onderzoeken waar je bang voor bent. Welke onredelijke argumenten je zelf hanteer om niet te doen wat je ingegeven wordt, te onderzoeken welke oordelen en afkeuringen er in jezelf allemaal leven. Hij is een product van je eigen angst, vaak onbewuste angst. Angst speelt een overheersende rol zolang hij onbewust is en dat is ‘hij’ doorgaans. Want zodra ‘de angst’ gezien is, is hij overwonnen. Kijk hem aan. Durf hem aan te kijken. En neem dan een beslissing. Jouw ware zelf kent die angst niet. Het is je onware zelf, die zich daardoor laat leiden. Ook wel het ego genoemd. Het ego bestaat bij de gratie van angst. En dat ego wil ontmanteld worden. Daar ben JIJ voor.

Het hele gevecht met anderen heeft geen zin. Ook het gevecht met jezelf niet trouwens, maar soms is dat even nodig om het helder te krijgen en om keuzes te maken. Wil je je laten leiden door angst of wil je groeien? Dat is namelijk de andere kant op bewegen. En alles en iedereen die je er de schuld van geeft dat dat niet zou kunnen of mogen, zijn alleen maar excuses. Daar kom je achter als je het onderzoekt. Niemand houdt jou tegen. Alleen jijzelf. En die anderen? Die reageren ‘braaf’ op jouw verwachtingen. Want onbewust nodig je ze uit om het jou moeilijk te maken.

Overwin jezelf en ga door. Hou koers. Blijf gefocust op wat je wel wilt. Laat je vooral niet afleiden door wat je niet wilt!

***
Ook daarover gaat Eerherstel. Juist daarover gaat het. Ik heb mezelf uitgedaagd en ben de uitdagingen aangegaan. Daar vertel ik over, maar ondertussen ontmantel ik al die onwaarheden ook. Het is aan mij om te kiezen wat ik de macht geef, wie ik de macht geef. En diezelfde uitdagingen ga ik nu ook weer aan met dat vloggen. Ik kom ze opnieuw tegen. ‘Wie A zegt, moet ook B zeggen,’ hield ik mezelf voor. Doorgaan dus… het pad wijst zichzelf.

Voor iedereen, die dit herkent en er ook aan toe is om hiermee af te rekenen:  hier kan je het boek bestellen!

Het geeft je handvaten, richtlijnen en voorbeelden en aan de hand van mijn ervaringen en eigen ‘onderzoek’ neem ik je mee in het overwinnen van jezelf en het ontdekken van je Zelf. Je ware Zelf is wijs, liefdevol, heeft vertrouwen en lef, daarin vind je je eigen kracht!

Geef jezelf de ruimte…

Goedemorgen! Twee nieuwe VLOGS zijn er alweer! En er ligt nog van alles te wachten om gemonteerd te worden. Ik film van alles en heb de smaak flink te pakken. Monteren kost wat meer tijd en een bepaalde ‘frequentie’ vinden, bijvoorbeeld een keer per week, ook.
Maar okee, we zitten nog in de opstartfase en dat ontwikkelt zich allemaal wel. Ik heb er in elk geval veel lol in. Alles valt hiermee op z’n plek. Ik kan mensen laten zien waar ik het in boek over heb of stukjes uit documentaires tonen die ik al gemaakt heb of die nog komen. Ik kan voorbeelden van ‘goed nieuws’ laten zien, maar ook hoe ik hier aan het werk ben en hoe Muni en Bliss daaraan bijdragen: Katten spiegelen je niet alleen, ze houden je ook speels en in het Nu!

In deze vlog zie je hoe ik net mijn bed uit kom rollen en hoe de dag begint. Ik had iets geks gedroomd en dat leidde tot het invoegen van een stukje ‘Turkije’:

Bepaalde verhalen krijgen zeker nog een vervolg. Bepaalde elementen keren ook terug: De symboliek van ‘de appel’ bijvoorbeeld!

Deze vlog is een aanvulling op mijn boek in alle opzichten: Ik kan je niet alleen aan mijzelf voorstellen, maar ook aan andere mensen, ik kan vertellen over de reacties op het boek, wat doet het met mensen? En ‘we’ behandelen het thema ‘Eerherstel’, waar je veel kanten mee op kan. Zo kreeg ik gisteren een mail van iemand die op haar eigen manier ‘Eerherstel’ aan het toepassen was en dat betekende: ‘jezelf de ruimte geven’, iets wat ik nu dus zelf ook aan het doen ben. Daarover heb ik deze vlog gemaakt:

Zoek de verschillen! 😉 Ik hoor graag jullie reacties!
Het is even wennen, het is ook weer even een nieuwe drempel over om jezelf zo ‘in the picture’ te zetten, maar het dient een doel…
Jaja, ik heb een doel voor ogen: Waar ik naartoe werk is meer dan een beetje ‘mezelf’ laten zien, maar het is tegelijkertijd wel juist die persoonlijke benadering die past bij mijn ‘verhaal’ dat alles in de wereld over jezelf gaat en dat alles je dus iets te vertellen heeft en via deze weg kan ik je daar allerlei voorbeelden van laten zien.

Ik heb nu een youtube-kanaal en een vimeo-kanaal. Of je je daarop kan abonneren weet ik niet precies en wat ik waar zal plaatsen weet ik ook nog niet. Vimeo zou ik kunnen gebruiken voor wat langere verhalen en achtergronden, youtube meer voor kortere stukjes, denk ik. Hier heb ik bijvoorbeeld ook een ingekorte versie van de ‘oudejaarsboodschap’ geplaatst:

Publiek ben ik nog aan het opbouwen… Ik kan me zo voorstellen dat het op een gegeven moment een ‘echt’ kanaal wordt, waarin ‘goed nieuws’ aan bod komt en waarin ik ook samenwerk met anderen. Het ‘klopt’ voor mijn gevoel wel in ‘de nieuwe tijd’ om zich dat allemaal organisch te laten ontwikkelen. In elk geval kan je alles via deze bespiegelingen blijven volgen!

Hoe ik hiervan kan leven, mag zichzelf ook uitwijzen! Want ook dat is de bedoeling,  het is leuk, maar natuurlijk ook een vorm van ‘werk’. Misschien zijn er wel mensen die dit initiatief willen ondersteunen? Misschien kan ik er een crowdfundingscampagne van maken? Of misschien zijn er mensen die een ‘verhaal’ hebben wat past en aansluit op ‘goed nieuws’, die wel eens geïnterviewd zouden willen worden? Wie weet wat er allemaal mogelijk is! Er is niet altijd iets ‘mis’ met ‘reclame’ hè? Zeker niet als het projecten, diensten of ontwikkelingen in beeld brengt, die de wereld mooier maken.

Voorlopig is het in ieder geval ook een mooie manier om het boek onder de aandacht te brengen en… wie het boek leest, zal nog meer plezier hebben van de vlogs en andersom, want het is een aanvulling op elkaar!

Een nieuw begin, dat is het in elk geval! Ik hoop dat jullie meegenieten en… meebewegen… 🙂

***

Als je hier klikt, kan je het boek ‘EERHERSTEL, een nieuw begin’ bestellen!

***

Enne… mocht je willen doneren:


Banknummer Happy View: NL50 TRIO 03 9091 2727
Dankjewel!

2018, een goed begin: Vertrouw op je ZELF!

Een goed begin! Het zonnetje schijnt, het is lekker rustig buiten. Wat een verademing die stilte! De bloesem aan de boom, waar ik op uitkijk vanachter mijn ‘inspiratieplek’ (ander woord voor werkplek) lacht me tegemoet. Deze boom trekt zich niks aan van de jaargetijden. Storm, regen, sneeuw… vuurwerk, de bloesem blijft gewoon lekker bloeien. Alsof ze zeggen wil: Trek je nergens iets van aan. Wat er ook gebeurt, blijf lekker jezelf, blijf vrolijk en durf te bloeien!

Er gebeuren wonderen, heel veel wonderen, de laatste tijd. Ik val van de ene dankbaarheid in de andere… dus ik verheug me enorm op dit nieuwe jaar. Dit wordt een jaar vol vreugdevolle verrassingen. Ze kondigden zich al aan. Ze lieten zich al zien, net als de bloesem…

En als me iets helder is geworden: Alles kan! Elke droom kan vervuld worden, elke wens kan uitkomen. Ik zal je verklappen: Het hangt niet van iets of iemand anders af, ook niet van de Goden of van de engelen of van het universum, alleen maar van jeZelf! Jij bent degene die het toestaat of niet, die het toelaat of niet, die er in durft te geloven of niet.

Wat wij te leren hebben is dat wij zelf zoveel zeggenschap hebben. Dat wij zelf het heft in handen hebben en de koers bepalen. Ik zie de meeste mensen ‘het’ nog af laten hangen van anderen of van iets buiten zichzelf. ‘God’ is niet buiten onszelf, het universum ook niet. Wat we te leren hebben is ‘Faith’, geloof in onszelf en onze eigen mogelijkheden. Wie met (een) Happy View naar het leven kijkt, zal zichzelf daarin ontwikkelen en dit jaar de vruchten gaan plukken. Want jullie bewegen met mij mee 😉

Ik heb nog iets geleerd: Laat de ‘rommel’ niet binnenkomen, laat de negativiteit (van anderen of van jezelf) buiten de deur. Als je vanuit Licht, Liefde en Vreugde leeft, verspreid je dat ook. Dat gaat vanzelf. Misschien is het ook jullie ervaring dat daar wel eens bot, lelijk, kwetsend, onwillig of niet begrijpend op wordt gereageerd. Het ego protesteert vaak enorm en verzet zich graag tegen al die positiviteit en zachtheid. Of dat nu het ego van anderen is of van jezelf, dat maakt niet uit. Het is angst. Het is je eigen angst die zich vertoont als je je daarvan niet bewust bent. Jouw angst voor de reacties van anderen bijvoorbeeld! Zie het en stuur het weg, laat het los, transformeer het. Dan word je er vrij van. Laat je niet triggeren, richt je aandacht op andere, mooiere zaken. Wees als de bloesem, trek je er niks van aan, blijf lekker bloeien!

Laat je niet klein krijgen, trek je niet terug, durf! Durf jezelf te zijn. Durf tevoorschijn te komen. Durf! Bevrijd jezelf van al die angst. Want als je er niet meer bang voor bent, als je erom kunt lachen, ben je bevrijd. En dan is er helemaal niets meer om bang voor te zijn! Ontdek die rijkdom!

Dit is de opmaat van het hoofdstuk ‘Rijkdom en Overvloed’ in mijn boek. Het is een door Inge gechannelde boodschap van WIJ. Voor iedereen die rijkdom en overvloed heeft gewenst in dit nieuwe jaar: knoop in je oren dat het over je innerlijke rijkdom gaat, over de vrijheid, het vertrouwen en het afrekenen met angsten. Vertrouw op je ZELF!

 

Oudejaarsboodschap

En hier is vlog nummer 2, voor de gelegenheid een oudejaarsboodschap!

Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties, feedback, support, enthousiasme, het volgen van mijn Bespiegelingen, de felicitaties voor het boek, het meedoen, het ‘werken’ aan de vrede in de wereld en het ‘werken’ aan de vrede in jezelf!

In het nieuwe jaar kunnen we de vruchten gaan plukken van al die inspanningen! Tijd om te oogsten wat we gezaaid hebben!

Een fijne jaarwisseling en een heel goed nieuw begin!

Op: Een nieuw begin!

Wonderen in 2018!

Het einde van het jaar is een mooi moment om de balans op te maken. Schrijf eens op wat je niet meer nodig hebt, wat je achter je wilt laten. Waar je genoeg van hebt. Wat ruim je op?

Luister goed naar je gevoel. Welk gevoel heb je niet meer nodig?
Denk daarbij ook aan de karmische patronen: Schuld(gevoel) en schaamte (bv iets niet mogen van jezelf, denken dat het niet mag), slachtofferschap (het gevoel dat jou dingen overkomen en dat je er geen zeggenschap over hebt of het gevoel van afhankelijkheid), arrogantie (denken dat je het beter weet voor anderen bijvoorbeeld), (voor)oordelen, geweld (ook tegen jezelf, zoals jezelf bekritiseren en afkeuren), haat en jaloezie. Verklaar je bereid om alle karmische patronen los te laten (zelfs al weet je nog niet precies of je er ‘last’ van hebt, of het een rol speelt), want dan treedt het in werking. (In mijn boek leg ik dat allemaal nog wat uitgebreider uit), maar je bereid verklaren is stap 1. Dan ga je het zien en als het gezien is, kan het transformeren. Daarmee bevrijd je jezelf (en indirect ook je omgeving!) van allerlei oude patronen.

En dan ga je jezelf een nieuw verhaal vertellen. Als je het opschrijft, werkt dat bekrachtigend. Je kunt jezelf bijvoorbeeld gaan vertellen dat je gewaardeerd wordt, geliefd bent, je eigen waarde (nog meer) gaan zien, jezelf erkennen, je eigen waarde erkennen, je kunt jezelf wat meer vrijheid geven, de vrijheid om helemaal jeZelf te mogen zijn, om uit het keurslijf te stappen wat je jezelf had aangemeten bijvoorbeeld. Jij kunt kiezen, schrijf op wat je wilt! Alles mag.

Het hangt allemaal niet van anderen af, maar van onszelf. Oude gevoelens van teleurstelling mogen nu weg. Het oude gevoel van pijn, het gevoel er niet te mogen zijn, het gevoel van je best doen, maar niet gezien worden… Zulke oude gevoelens kunnen op de achtergrond een rol blijven spelen, zolang je ze niet gezien hebt.  Dan blijven ze onbewust ‘actief’. Ze creëerden zichzelf steeds opnieuw. Het oude herhaalde zich. Maar dat oude gevoel is nu gezien, gevoeld, doorleefd, erkend en in jezelf maak je de omslag.

Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf: “Ik erken mijzelf. Ik waardeer mijzelf. Ik erken mijn innerlijke rijkdom, ik erken mijn taak en ik zie mijn eigen waarde. Ik voel mijn eigen waarde. Ik waardeer mezelf.” En dan komt de rest vanzelf. Dan gaan anderen jou dat terugspiegelen! Dan kunnen er wonderen gaan gebeuren. Want jij kunt het dan pas toelaten. Je kunt je er alvast op verheugen, het je voorstellen.

Dus: Wat laat je los in het oude jaar? Schrijf het eens op en versnipper het dan heel bewust. Wat laat je toe in het nieuwe jaar? Ook dat schrijf je op en dat bewaar je. Dat lees je elke dag door. Dan gaat dat werkelijkheid worden.

Op die manier maak je de omslag. Richt je aandacht alleen nog maar op wat wel, wat wil je wel? Zo maak je de weg vrij. Dan pas kan het allemaal naar jou toekomen. Jij bent degene die jezelf erkenning mag geven, mag waarderen, liefhebben! Dat doe je voor jezelf. Dat geef je aan jezelf. Niet naar buiten toe, maar naar binnen toe…. in jezelf.

Voel hoeveel ruimte dat oplevert….. en die ruimte gaat zich vullen met verrassingen, overvloed…. sta het toe. Geef jezelf toestemming, dat is de weg vrij maken.

Op de wonderen in 2018!

Een Vlog op mijn Blog…

Ineens kwam ik op het idee om me er ook eens aan te wagen: vloggen. Wat me vooral erg leuk lijkt, is dat ik dan ook van alles kan laten zien, ook als ik op reis ben, stukjes uit interviews, leuke mensen die ik ontmoet, bijzondere verhalen… we zullen wel zien hoe het zich ontwikkelt. Maar de eerste ‘vlog’ gaat natuurlijk over mijn nieuwe boek!

In Vlog nummer 1 dus eerst even aandacht voor het nieuwe boek ‘Eerherstel, een nieuw begin’. Dit boek is voor mij de aanleiding om het goede nieuws te laten zien, om de ontwikkelingen te tonen, waaruit blijkt dat we ‘de goede kant’ op gaan. We besteden heel bewust aandacht aan het goede nieuws, omdat… waar je aandacht aan besteedt groeit!

Heb je vragen of opmerkingen, schrijf het hieronder of stuur een mail: info@happyview.info

Het boek kan je bestellen in de winkel van Happy View!

Today is the day!

Toeval bestaat niet. Het laatste hoofdstuk rondde ik af op de langste dag. Nu is het boek er ook echt, net na de langste nacht:

Een nieuw begin!

Het is echt een nieuw begin. Ik merk het aan alles. Dat belooft wat het komende jaar…

Gisteravond las ik (toeval bestaat niet) een stukje dagboek terug van april. Toen wenste ik nog dat het boek af zou zijn. Het stond nummer een op mijn lijst: Boek afmaken. Het was nodig mezelf dat steeds opnieuw te vertellen om er niet van alles tussendoor te laten komen. Nou, dat is alvast gelukt in elk geval. Maar is ook al veel meer gelukt. Allerlei dingen die ik schreef en herschreef zag ik zich ook in de werkelijkheid aanpassen. Alles beweegt zich naar vrede toe, net als in het boek. Zelfs al zonder dat iemand het gelezen had.

Mijn wens is dat dat voor iedereen die het boek leest ook gebeurt en dat is zeker mogelijk. Maar wat ik ook in mijn dagboek terug las, dat ik toen net had ontdekt dat als er 8.000 mensen op de wereld ‘vrede wensen’ er ook vrede is. ‘Waarom is dat er dan nog niet?’ vroeg ik me af. Er zijn toch echt wel meer dan 8.000 mensen op de wereld die vrede wensen. Ja. Maar wensen is niet genoeg. Je kunt het wensen en daarmee kan dan een heel proces in werking treden, maar uiteindelijk gaat het om de vrede in jezelf vinden en vanuit die vrede leven. Vanuit die basis van vrede ervaren in jezelf, is er pas vrede. Een wens tot vrede, een moment van vrede ervaren of iets naar vrede brengen is een goed begin, zeker. Als je eenmaal weet hoe het werkt, dat ‘iets naar vrede brengen’, wordt het steeds makkelijker en op een gegeven moment is je fundament vrede en dan gaat het verder vanzelf. De wens zet dus iets in gang. Vrede wensen voor de wereld betekent dat je op zoek mag gaan naar de ware vrede in jezelf, want de wereld is een afspiegeling van onszelf. En daar is zelfonderzoek voor nodig, een grondige aanpak. Je moet het aandurven, eerlijk zijn en  alles eerst aankijken, voor het op z’n plek kan vallen.

Begin vorig jaar begonnen we enthousiast met de vredeskaravaan, de karavaan is zeker gaan rijden, maar misschien een andere route dan wij hadden bedacht… Want: Alles verandert van binnenuit!

Zo is alles in de wereld in onszelf op te lossen. Zo gaat niks over onszelf, maar tegelijkertijd gaat alles over onszelf. De ander zijn wij ook. Wat er in het klein gebeurt, gebeurt ook in het groot. Dat wat er in de wereld aan de hand is, is ook in ons aan de hand. Wij kunnen het verschil maken, door dat te zien. Door te begrijpen wat het ons over onszelf vertelt als er iets gebeurt wat ons raakt, triggert of emotioneert. Hoe wij kijken maakt uit. En ik kan het hier wel schrijven, maar het ‘echte’ werk gaat veel verder dan het schrijven, weten of begrijpen van deze woorden. Veel verder. Veel dieper. Het echte werk is doorgraven tot je op zielsniveau die vrede ervaart en jezelf bevrijd hebt van al die verhalen, overtuigingen en beperkingen.

Wil je het boek ook nog ontvangen voor het nieuwe jaar begint?
Hier kan je ‘m bestellen!