Groeien in je Kracht

Om te ‘groeien’ heb je bewegingsruimte nodig. Letterlijk en figuurlijk. Voor sommigen betekent vrijheid dat ze huis en haard achter zich laten en de wijde wereld in trekken. Anderen bevrijden zichzelf uit beknellende relaties of zeggen hun baan op en gaan voor zichzelf beginnen. Meestal betekent groei: uit je comfortzone stappen en de angsten overwinnen, die je gevangen houden daarin.

De comfort-zone hoeft niet per definitie comfortabel te zijn. Vaak is het waar je aan gewend bent, zelfs al ontbreekt het je aan bepaalde belangrijke zaken, gek genoeg kan je daar aan gewend, ja zelfs gehecht raken. Gehechtheid is van het ego. De ziel weet wel beter. Die weet dat het schijnzekerheden zijn, waar we ons aan vastklampen. In het licht van de eeuwigheid is dat waar we ons nu krampachtig aan vasthouden of druk over maken slechts een piepkleine fractie van de vele ervaringen die we in vele levens opdoen, met als doel: groei. Groei van het besef wie we werkelijk zijn, groei in de Liefde, de allesomvattende Liefde voor alles en iedereen, het Eenheidsbesef, maar ook en vooral het besef dat we zelf creëren, dat de Liefde een scheppende kracht is waarmee we onze werkelijkheid vorm geven. Dàt is wat we komen ontdekken en doen op deze Aarde: Aanwezig zijn in Liefde. Aanwezig zijn.

Dus niet afwezig zijn, niet vluchten, niet ontsnappen, niet ontkennen, maar juist ervaren, in volle aanwezigheid ervaren wat er te ervaren valt. Wat het ook is. Laten we toegeven: Spiritualiteit is voor veel mensen vaak ook/nog een manier om te ontsnappen uit de zogenaamde ‘realiteit’. Daardoor ontstaat er een kloof tussen wat we waarnemen in de wereld en waar we van dromen. Het is tijd, het is NU tijd, om dat gat te dichten. Om geen afstand meer te nemen van wat we waarnemen, maar er verantwoordelijkheid voor te nemen. Kijk het aan, durf het aan te kijken en ontdek hoe je zelf het verschil kan maken. Wat vertelt het jou over jezelf? De buitenwereld is een weerspiegeling van je binnenwereld. Hoe ziet jouw wereldbeeld eruit?

We zijn nog lang niet klaar, er valt nog een heleboel op te ruimen op de wereld. Alleen al al dat plastic, waar de filmpjes je van om de oren vliegen tegenwoordig. Het is ook heel erg ja, zeker, dat we onze zeeën zo hebben weten te vervuilen. Maar laten we in plaats van daar continue de aandacht op te richten en dat te versterken met het delen van die filmpjes en verontwaardiging, ons eens schone oceanen voorstellen, hoe ziet het eruit als we het opgeruimd hebben? Hoe ziet de wereld eruit als we allemaal heel bewust en zorgvuldig omgaan met ons afval? Wat als we allemaal nu eens opletten wat we kopen? Soms is dat meer verpakking dan inhoud, nietwaar? Als we dat nu eens laten liggen?

En wat als we op onze gedachten gaan letten? Want die zijn minstens zo vervuilend. En die hebben ook effect. Wie geef jij nog ‘de schuld’ ergens van? Welke oordelen hebben we over anderen of over onszelf? Laten we dat ook eens opruimen of in elk geval waarnemen. En liefst omdraaien. Door dankbaarheid bijvoorbeeld. Wil je echt iets doen voor Moeder Aarde, wees haar dan dankbaar en bewonder haar. Zij voedt ons, zij draagt ons, ze verwarmt ons, ze geeft ons kracht. Wij kunnen haar voeden en versterken door daar bewondering voor te hebben, door foto’s te delen van haar pracht en kracht, door op haar af te stemmen en haar liefdevolle, voedende kracht echt te voelen en te ervaren. Dat helpt. Eerherstel. Dàt in onszelf eren, dat helpt ook. Die Eenheid voelen met moeder Aarde.

Het hoeft geen ‘opoffering’ meer te zijn om te doen wat we te doen hebben, ons hart te volgen, duidelijke keuzes te maken en ons in te zetten voor ‘de wereld’.  ‘Opoffering’ is een oud patroon. Het is een misverstand dat we ons zouden ‘opofferen’ als we iets goeds doen voor de wereld of voor de mensen of de dieren. Daar zit slachtofferschap in. En al lijkt het nog zo ‘waar’, omdat we het wel zo ervaren hebben, dat ‘we’ het gevoel hadden dat er krachten waren van buitenaf die ons dwarsboomden of overruleden, tegenhielden, belemmerden of dat het een heel gevecht zou moeten zijn, dat is alleen omdat we onze eigen kracht nog niet kenden en ontdekt hadden. Omdat we onszelf verzwakten door niet in onszelf te geloven, door niet naar onze innerlijke stem te luisteren, doordat we bang waren die innerlijke kracht te vertonen, omdat we angst hadden om volledig aanwezig te zijn in onze kracht. Oordeelloze, onvoorwaardelijke Liefde, dat is onze kracht. Voel je dat?

Het hoeft echt geen ‘opoffering’ meer te zijn om je missie, je taak te vervullen. Vlucht er niet langer voor, maar wees aanwezig, helemaal, vanuit je ziel, vanuit je hart. Geef jezelf daar toestemming voor. Er is geen enkele goeie reden om je hart af te sluiten, want daarmee verzwak je juist je eigen kracht, ook al denk je dat je jezelf daarmee beschermt. Het zijn slechts oude angsten. Meer niet. Ruim op wat er nog in de weg staat, durf.  Groei! De wereld heeft ook jouw volledige  aanwezigheid nodig. Denk vooral niet dat je dat niet kan of niet mag. Want ook dat is oud… Laat maar los…. al die ondermijnende gedachten. Roep je eigen kracht tevoorschijn.

Ook bij mij was er – zo ontdekte ik op een gegeven moment – al mijn leven lang zo’n vreemde, zelfopofferende overtuiging actief, een universeel ‘oud patroon’. Alsof ik tegengewerkt zou worden als ik mijn taak, mijn missie zou vervullen, alsof het een ‘gevecht’ zou moeten zijn, alsof het niet beloond zou mogen worden ook, maar alleen maar iets zou ‘kosten’, zelfopoffering dus… Onbewust een vorm van slachtofferschap. Het waren zeer belemmerende overtuigingen. Ik kan er wel een boek over schrijven waar dat vandaan komt, met name vrouwen hebben er vaak last van, maar dat heb ik al gedaan 😉 En het wonderbaarlijke is: Alles wat ik in dat boek beschreven en ‘herschreven’ heb, vertoont zich nu ook in real life… om verder te transformeren! Het is onvoorstelbaar hoe elk onderwerp nog eens voorbij komt om zich verder te wortelen en te manifesteren op ‘de nieuwe manier’. Het breidt zich uit, omdat anderen het lezen en mee transformeren.

Zoals we nu ook heel duidelijk merken en weten door het sturen van intenties, is het juist geen opoffering om de wereld en anderen te ‘dienen’ door kracht, liefde, licht en alles wat er maar nodig is te sturen. Het versterkt de zenders, zo bleek zelfs uit officieel onderzoek. Juist de zenders zelfs. Logisch ook, want de wereld is zoals wij hem waarnemen. En als we intenties sturen houden we de beste uitkomst voor alles en iedereen voor ogen. Daar richten we de aandacht op. Dat is de omslag die we nodig hebben. Ook in ons eigen leven natuurlijk. Ook in onze gedachten, ook in de woorden die we gebruiken, in alles waar we onze aandacht op richten. Door zo heel erg bewust bezig te zijn met het sturen van intenties – of licht – word je je daar zeer bewust van en wordt dat gaandeweg een nieuwe gewoonte. Een veel betere gewoonte!

Het betekent niet dat je iets uit de weg gaat, alle pijn vermijdt of ontkent, nee, juist niet. Hooguit de oordelen daarover en de ‘verhalen’ eromheen, die iets in stand houden. We maken heel erg bewust gebruik van onze eigen kracht door er een ‘positieve intentie’ bij te formuleren en we ontdekken de gezamenlijke kracht die dat heeft, hoewel we ons dat niet eens kunnen voorstellen. Het gaat ons bevattingsvermogen te boven…

Alleen vanuit je kracht kan je zelf goed functioneren en anderen ten dienste zijn. Niet vanuit zorgen, tekort of zwakte of vanuit ‘kop-in-het-zand’ gedrag. In principe is het zo dat als je doet wat bij je past, wat je ziel wenst, het zichzelf dan regelt. Dat is een universeel principe, waar we op kunnen vertrouwen. Het enige is dat we dat onszelf dan ook wel toe moeten staan! Dat we het onszelf ook waard moeten vinden. Dat we dus afrekenen met al die oude angsten, die ons – misschien al levens lang – geblokkeerd hebben. Ook als we twijfelen aan onszelf en onze eigen mogelijkheden, vormt dat een blokkade.
Alles begint in onszelf, we zullen eerst onze eigen waarde moeten herontdekken, erkennen en ook durven te gaan staan voor wie we zijn en wat we doen. Zolang we dat zelf niet op waarde schatten en onszelf daarmee tekort doen, zal de buitenwereld dat ook doen en zal dat terug gespiegeld worden in onze omstandigheden. Erken je Zelf!

Laten we eens ècht naar onze eigen innerlijke Waarheid handelen, alleen doen waar we achter staan, trouw zijn aan onszelf en onze eigen waarden – in alles. Ook in wat we aanschaffen, waar we ons mee voeden, wat we tot ons nemen aan informatie, enz.. enz… Samen kunnen we bergen verzetten.

Een nieuw begin. Eerherstel. Eerherstel van de waarde van alles. De waarde van onszelf om te beginnen. Elke verandering begint in onszelf. Zolang we buiten onszelf blijven zoeken naar oplossingen, vinden we ze niet. Dan kunnen we wel klagen, maar het zal niks helpen.

De kracht in onszelf herontdekken – ook om te genezen bijvoorbeeld – is dat niet miljoenen waard? Wil je weten hoeveel impact het sturen van intenties heeft? Hoeveel healing dat teweeg brengt? Zelfs ik sta er van te kijken hoeveel resultaten onze intentiesessies al hebben opgeleverd. Er zijn al mensen en dieren beter geworden. Het geeft mensen meer vertrouwen in zichzelf. Het geeft mensen kracht. Het werkt transformerend. Ook voor onszelf.
White Bull zei het jaren geleden al in een interview: “Misschien staat niet iedereen er open voor het te ontvangen, maar het zal allicht invloed hebben op algehele situatie, want door licht te sturen verhoog je de vibratie. Maar het heeft in de eerste plaats een positief effect op degene die het licht stuurt.”

Vorige week heb ik dit filmpje ondertiteld en ik stond ervan te kijken. Toen al zat ik op dat spoor… “Dan kunnen we dus alles in de wereld oplossen!” riep ik enthousiast uit tijdens het interview. “Dat zou mooi zijn,” reageerde White Bull droogjes. Hij beaamde dat mensen van ‘goede wil’ alle steun krijgen van het universum, van alle onzichtbare krachten van ‘goede wil’ bij wat ze doen en wensen voor de wereld. En ook dat de kracht versterkt als je het gezamenlijk aanpakt. En die kracht is dan uiteindelijk groter dan de negatieve invloeden.

 

Wil je bijdragen, meedoen, samenwerken, helpen en/of investeren in (een) Happy View? Wil je daarmee ook je eigen kracht versterken? Wil je meedoen met het sturen van intenties? Of misschien intenties ontvangen? 

Je kunt abonnee worden van het youtube-kanaal HAPPYVIEWPETRA.
Daar vind je allerlei filmpjes over het sturen van intenties, maar ook de mogelijkheid om zelf mee te doen!

En hier kan je mijn boek te bestellen! 🙂 Ook versterkend en transformerend!

Ik kan niet wachten om vanuit dit principe nog veel meer filmpjes te maken en projecten op te zetten en te ondersteunen. Wil je helpen dit werk en ons kanaal te versterken en uit te breiden, meer filmpjes en activiteiten mogelijk maken? Dan kan je hier een donatie doen, via de HappyViewshop. 

Of hier:

of rechtstreeks op NL50TRIO0390912727  ten name van Happy View.

DANKJEWEL!

Op een mooie, schone, nieuwe wereld! En op jouw kracht!
En op de kracht van SAMEN!