Today is the day!

Toeval bestaat niet. Het laatste hoofdstuk rondde ik af op de langste dag. Nu is het boek er ook echt, net na de langste nacht:

Een nieuw begin!

Het is echt een nieuw begin. Ik merk het aan alles. Dat belooft wat het komende jaar…

Gisteravond las ik (toeval bestaat niet) een stukje dagboek terug van april. Toen wenste ik nog dat het boek af zou zijn. Het stond nummer een op mijn lijst: Boek afmaken. Het was nodig mezelf dat steeds opnieuw te vertellen om er niet van alles tussendoor te laten komen. Nou, dat is alvast gelukt in elk geval. Maar is ook al veel meer gelukt. Allerlei dingen die ik schreef en herschreef zag ik zich ook in de werkelijkheid aanpassen. Alles beweegt zich naar vrede toe, net als in het boek. Zelfs al zonder dat iemand het gelezen had.

Mijn wens is dat dat voor iedereen die het boek leest ook gebeurt en dat is zeker mogelijk. Maar wat ik ook in mijn dagboek terug las, dat ik toen net had ontdekt dat als er 8.000 mensen op de wereld ‘vrede wensen’ er ook vrede is. ‘Waarom is dat er dan nog niet?’ vroeg ik me af. Er zijn toch echt wel meer dan 8.000 mensen op de wereld die vrede wensen. Ja. Maar wensen is niet genoeg. Je kunt het wensen en daarmee kan dan een heel proces in werking treden, maar uiteindelijk gaat het om de vrede in jezelf vinden en vanuit die vrede leven. Vanuit die basis van vrede ervaren in jezelf, is er pas vrede. Een wens tot vrede, een moment van vrede ervaren of iets naar vrede brengen is een goed begin, zeker. Als je eenmaal weet hoe het werkt, dat ‘iets naar vrede brengen’, wordt het steeds makkelijker en op een gegeven moment is je fundament vrede en dan gaat het verder vanzelf. De wens zet dus iets in gang. Vrede wensen voor de wereld betekent dat je op zoek mag gaan naar de ware vrede in jezelf, want de wereld is een afspiegeling van onszelf. En daar is zelfonderzoek voor nodig, een grondige aanpak. Je moet het aandurven, eerlijk zijn en  alles eerst aankijken, voor het op z’n plek kan vallen.

Begin vorig jaar begonnen we enthousiast met de vredeskaravaan, de karavaan is zeker gaan rijden, maar misschien een andere route dan wij hadden bedacht… Want: Alles verandert van binnenuit!

Zo is alles in de wereld in onszelf op te lossen. Zo gaat niks over onszelf, maar tegelijkertijd gaat alles over onszelf. De ander zijn wij ook. Wat er in het klein gebeurt, gebeurt ook in het groot. Dat wat er in de wereld aan de hand is, is ook in ons aan de hand. Wij kunnen het verschil maken, door dat te zien. Door te begrijpen wat het ons over onszelf vertelt als er iets gebeurt wat ons raakt, triggert of emotioneert. Hoe wij kijken maakt uit. En ik kan het hier wel schrijven, maar het ‘echte’ werk gaat veel verder dan het schrijven, weten of begrijpen van deze woorden. Veel verder. Veel dieper. Het echte werk is doorgraven tot je op zielsniveau die vrede ervaart en jezelf bevrijd hebt van al die verhalen, overtuigingen en beperkingen.

Wil je het boek ook nog ontvangen voor het nieuwe jaar begint?
Hier kan je ‘m bestellen!

2 gedachten over “Today is the day!”

  1. Je webshop heeft via een berichtje laten weten dat je boek onderweg is. Het ligt nu ergens in Nederland of het beweegt op weg naar 0162 waar ik het hopelijk morgen in handen heb. Ik kijk ernaar uit.

  2. Ha Peter,

    Ja, ik hoop ook dat ie vandaag op jouw deurmat PLOFT! Je bent een van de eersten die mee kan genieten! Enjoy…… ! X

Reacties zijn gesloten.